Technika Tuningu - kolejność

Witam. Jestem Nowym użytkownikiem tego portalu i jest to mój pierwszy post;)
Chciałbym się zapytać jeszcze dokładnie odnośnie tej kolejności (BTW. Mam 2Suwa Longjia , nawet dobry) Czy po tłumiku zamiast wario i sprzęgła zacząć od cylindra,wału i gaźnika.
Tak przynajmniej twierdzi mój kumpel że wario i sprzęgło mało dają.
On ma Full Tuning<sprzęgło tylko orginalne) Suzuki Katanke(na cięższych rolkach 140km/h idzie) Przyśp. Zajee…
Ja już u siebie wymieniłem moduł(blokada) rolki na 3.5g, i sprężynki czerwone twarde,oraz sprężynę centralną w sprzęgle. I po tym wszystko jak na razie idzie w jak najlepszym kierunku, całkiem niezłe przyśpieszenie już. Około czwartku przyjdzie mi tłumik Tecnigas Next R i rolki 2.7g. Myślę że uda mi się go tak fajnie wyregulować po tym aby szedł na koło.
No ale tak czy inaczej zastanawiam się co dalej jak będzie kasa, właśnie z tym wario i sprzęgłem.
Pozdrawiam
DesiRe

jak nie będziesz miał dobrego wario i sprzęgła to tak łatwo nie pójdzie nakoło
wario i sprzęgło dają przede wszystkim kopa i przyśpieszenie

Z tego co słyszałem to sprzęgło mało strasznie daje.

bo sprzęgło nie da ci v-maxa da ci lepszy start co oznacza że będziesz mógł ruszyć z wyższych obrotów bez poślizgu sprzęgła

No dobrze, ale czy na pewno to jest jakaś znaczna różnica i czy nie lepiej faktycznie po tłumiku zacząć bawić się z cylindrem,wałem i gaźnikiem?

siema wszytkim:) mam honde X8RX i chciałbym ja lekko ztuningowac zeby leciala więcej na razie idzie ok.70;/ niewiem od czego mam zaczac;/ pisac na gg albo tutaj z gory dziekuje

Jakiś ułomny czy udajesz ?
Na pierwszej stronie pisze ci wszystko dokładnie … !