Siemanko. Mam zamiar wymienić sobie przedni hamulec (bo ten bębnowy coraz bardziej irytuje...) na tarczowy. Znalazłem ciekawą propozycję, ale nie jestem do końca pewny, czy on jest kompatybilny z Routerem Bassa 50 4T, model z roku 2012.
http://www.racing-planet.pl/tuning-skutera-hamulec-przedni-kompletny-zestaw-p-2114-1.html?cPath=26158_28996_28998&sessID=4169e91a046fcfce4708c1a9a0284ca3
I jeszcze jedno - "kompletny zestaw" w ich znaczeniu to znaczy, że od razu dostaję tarczę i wszystko, co potrzebne do zamontowania i normalnego działania hamulca?
Dzięki z góry, pozdrówki. ;-)
Było o tym.
Całość to wydatek około 5-6 stów, trzeba wymienić sporo elementów z przodu skutera żeby zamocować tarczę, zbiornik na płyn itd.
Generalnie konkluzja była taka, że raczej nieopłacalne.
Musisz kupić koło z tarczą ;p
Ja myslę ze za 100-150zł z używanych części załatwił bym temat hamulca hydraulicznego. Problemem może być tylko mocowanie zacisku do lagi, bo pewnie w skuterze z hamulcem bembnowym takiego mocowania brak, i laga do wymiany. Ale za kasę jaką masz zamiar wydać na zestaw z linku, kupisz koło z tarczą , zacisk, pompkę ze zbiorniczkiem i dźwignią hamulca, lagę i jeszcze ci kasy zostanie.