OK :Darasz74 napisał:
Jackass89, wąż krętymi ścieżkami sunie, za nim nie trafisz, ja się z tym pogodziłem, Ty też spróbuj :-)
Trzeba go brać jakim jest, bo zwierz się nie zmieni, taką ma naturę zawiłą :-)))
No ja do najlżejszych też nie należę, po części ze względu na wzrost, ale akurat sama dynamika dla mnie jakaś bardzo ważna nie jest - jak się przekonam do moto, to będzie się myśleć o kat.a i czymś większym, także waga nie jest tak upierdliwa jak wzrost ;)Ja Ci nie pomogę, bo Bozia dała tylko 170cm, ake za to testuję skuter na obciążenie (prawie 100kg).
No witam, witam ;)I najważniejsze: WITAJ! :-)))
No z tym Daelimem napisałem tak ze względu na to, że też już by był paro(nasto)letni, więc wolałbym w takim wypadku jednak Hondę ;)Wombat napisał:
Akurat Daelim, SYM, Kymco to na ogół wyższa półka jakościowa niż Junaki, Romety, Routery, Colibery czy Quantumy
eadem napisał:No zielony w temacie moto jestem całkowicie, ale znów na przykładzie samochodów to tak nie do końca, kilka swapów zaliczone - nie odbiegając bardzo to miałem nawet w życiu chwilowy taki epizod, że za kółkiem Daihatsu Charade zasiadałem i tak złe jak chodzą opinie nie było ;) Porównując do dajmy na to Daewoo.Wombat napisał:
Akurat Daelim, SYM, Kymco to na ogół wyższa półka jakościowa niż Junaki, Romety, Routery, Colibery czy QuantumyDla zielonych w temacie wszystko jest chińskie co nie jest japońskie w znanej marce :p Dla przykładu firma samochodowa Daihatsu. Iście japońska inżynieria i na japoński rynek produkowane. Można spotkać w Europie. No ale dla Kowalskiego to chińszczyzna bo nie Honda czy Toyota.
mario11478 napisał:Na forum junaka również zarejestrowany jestem i trochę czytam ;) Romet ADV125 wydaje się wizualnie ciekawy, na pewno rozważę. Junak 123 trochę taki zbyt futurystyczny jak dla mnie, ale na pewno i to rozważę. Junak 122 (szczególnie F) źle nie wygląda.Dla wysokiej osoby to polecam wspomnianego ADV rometa lub junaka 123 (zipp vz2) Te dwa motocykle są słusznych rozmiarów jak na chińczyki.Poczytaj forum junaka http://forumjunaka.cba.pl/viewtopic.php?f=9&t=1478.
Jeśli szukasz w cenie do 5 tyś.to raczej nic innego nie kupisz(junak cena 5349)Przymierz się jeszcze do junaka 122.Dla mnie był wygodniejszy od 123 a w dodatku cena przystępna.
Snake napisał:Powiem tak - serio czytałem sporo na ten temat. Na forum Junaka siedzę od 2 tygodni i stamtąd trafiłem na link który wkleiłeś wcześniej i przeczytałem od deski do deski. Kanał YT skuterowo i Leszka S też oglądałem i sporo rzeczy się dowiedziałem o Junakach czy Rometach, ale jednak nic na temat wzrostu nigdzie nie ma. Określenie "nadaje się dla wyższych osób" też jest takie sobie, bo dla niektórych 180cm to wzrost wysoki, a dla innych 190 to średnio wysoki, bo są wyżsi, dlatego proszę o rady pod konkretny wzrost, co powinno przynieść jakieś rezultaty. Sporo wszędzie tematów odnośnie wyboru, ale na prawdę ciężko jest mi znaleźć coś dla kogoś w moim wzroście kto nie chce wydać mnóstwa pieniędzy. Ba, tu na forum jest temat niedawno założony o 125 dla dużego chłopa, ale tam dużo większe pieniądze wchodzą w grę, więc nie chciałem się podłączać by śmietnika nie robić. No a forum trochę jest po to, by tym zielonym w temacie też pomóc i chyba się ze mną zgodzisz, że tak to wygląda i za pewne w jakiejś dziedzinie też kiedyś potrzebowałeś pomocy i odpowiedź w stylu "szukaj w internecie" niewiele Ci pomogła.
Czy my wszyscy tutaj (jako dość szeroko rozumiana społeczność, czyli grubo ponad sto różnych bytów samoistnych) mamy dość wnikliwie czytać i odpowiadać na kolejny, tysięczny już temat (setny to chyba tylko w tym roku) o zakupie tego, albo tamtego, a każdy z nich się wyrywa z pełnym spektrum wymagań mocno osobistych, czyli z podawanymi tutaj wymiarami wszelakiej maści: wzdłuż, wszerz, pod pachą, tuż przy łokciu, a nawet po badylu co dopiero sobie w korzeń rośnie?
-
I jak można dogodzić tutaj kolejnej nowej niemocie jakimś bardzo wyrafinowanym i subtelnym wpisem?
-
Jak widać nie można, a wszystkie linki to już na wylot znają, bo BARDZO dużo czytają, bo INTERNETA znają osobiście. :P
^^^