Kontekst: chce sprezętować Mamie motocykl (wiem że będzie zadowolona), oczywiście zależy mi na tym aby zagwarantować jak największe bezpieczeństwo maszy(nki) -dlatego istotnym warunkiem jest, aby bicykl był wyposażony w system ABS.
Pomimo że życzę Mamie jak najlepiej (kochajcie swoje mamy btw :), to jednak mnie nie stać na yamahe MT z salonu…
Tu pojawia się, pytanie: czy jest możliwość kupienia motocykla DO pojemności 125, wyposażonego w system ABS, w cenie dwóch … (8k, do Ew. negocjacji w góre), preferowałbym nowy motocykl (tak, może być Chińczyk),
Ale z używki również wchodzą w grę,
Chińskie pojazdy nie mają pełnoprawnego ABS a jedynie jego namiastkę. System ABS jest drogi a ze względu na pewne ograniczenia w motocyklu jeszcze droższy. Celuj w jakąś używkę w dobrym stanie bo budżet starczy tylko na nową Chinę z pseudo ABS, który i tak nie działa. Szukaj np Yamahy Xmax. Używaną w twoim budżecie trafisz lub z niewielką dopłatą rzędu 500-600zł
ale on chce moto nie skuter - przynajmniej tak napisał… no i pisał o yamaha MT… wiec stanowczo o klasycznej biegówce a nie skuterze z cvt.
Ale tutaj chyba poniżej 10-11 koła za nowe to nie ma co szukać.
A czego oczekujesz ? Wyczuwam sarkazm w twojej odpowiedzi. Mam Ci sprzedać swoją Zx9r ? Kup sobie używaną biegówkę za 5 tyś a potem będziesz stałym bywalcem tego forum w celu usuwania kolejnych usterek. Jeżeli Cię nie stać na Yamahę MT z salonu (budżet nie wystarczy nawet na używaną) to szukaj czegoś w twoim budżecie. Jeżeli uparłeś się na motocykl i 125ccm to kup Mamie WSK lub WFM w tych pieniądzach są już w dobrym stanie często po remoncie…bo chyba nie oczekujesz, że ktoś Ci dołoży z własnej kieszeni. Możesz też kupić chińczyka ale wtedy opcje są dwie. Jak matula zahamuje na piasku to albo ABS zadziała albo nie zadziała co daje 2 opcje…albo szpital albo cmentarz. Sam widziałem typa, który bardzo ufał ABS-owi w Chińskim Romecie 125ccm… 40 min go reanimowali. Chyba, że chcesz trupa, żeby móc częściej z nami rozmawiać
A czego oczekujesz ? Wyczuwam sarkazm w twojej odpowiedzi.
A ja raczej wyczuwam bota. Takie odklejone odpowiedzi trochę w kontekście rozmowy + taki troche kosmiczny temat: koles chce kupić MAMIE!!!! biegowy motor tak z czapy kompletnie... pachną mi zawsze botem który usiłuje zrobić "realny" dorobek postowy a potem albo zedytować swoje posty i powsadzać linki pozycjonujące albo zaczać je umieszczać w kolejnych postach.
Nie wiedziałem że moje zapytanie wzbudzi tyle kontrowersji…
Also nie chciałem zabrzmieć sarkastycznie… wręcz przeciwnie, chciałem być miły, uważam że twoja odpowiedź na wpis była rozstrzygająca, dlatego doszedłem do wniosku że się wstrzymam z zakupem na kolejny miesiąc.
Ciekawe zjawisko -aż tyle emocji jest w stanie wzbudzić wpis z zapytaniem o motocykl, dla osoby tak ważnej w życiu każdego z nas, jeśli by mnie było stać, to kupiłbym jej nawet wille w Massa Carrara.
Odpowiedź moderatora zostawię bez komentarza… moje AI nie jest jeszcze na tyle umiejętne aby odeprzeć tak silny argument .
No hard feelings, mam jeszcze dużo pytań i na pewno będę pytał o inne rzeczy.
Nie wzbudziłes emocji tylko czujność. Po prostu tematem, odpowiedzią i stylem “wpisałeś się” praktycznie w schemat którego używają automaty do spamowania.
A tu robota moja taka żeby takie sytuacje wyłapywać i kasować.
Np moja matka by była silnie zaskoczona gdybym jej nagle kupił motocykl - wżyciu nie jeździła, lata swoje ma… wiec pomysł na prezent lekko abstrakcyjny.
Jako użytkownik mogę polecić najtańszą 125-tkę z ABS - Zontes.
Zobacz sam Zontesa gdzieś w salonie, weź na jazdę próbną a o tanich chińczykach zapomnisz.