Szlif głowicy?

Elo. Mam problemy z chłodzeniem, wymieniłem uszczelkę w pompie wody bo się zatkała, jak nalewam płynu, to on nie chce kr??y?, nie ma obiegu i wywala mi tą wodę korkiem a cylinder staje się po chwili gor?cy( bez jazdy, 5min po odpaleniu silnika). Pojechalem się przejechać i spotkażem sąsiada, który zna się trochę na mechanice, jednym w??ykiem zaczęło mi wywalaż wodą pod niezłym ciśnieniem. Facet stwierdzić że trzeba zrobić szlif głowicy i jutro mam z nim jechać gdzieś tam, koszt około 5zł. Co mi to pomoże? to jest od tego?

Ja miałem podobno sytuacje w maladze wyciekał mi płyn z pompy ale z początku myślałem że to woda bo go myłem i tak cały czas po trochu wyciekało aż uciekło wszystko wymieniłem całą pompę wodno wlałem nowego płynu i po sprawie całkowity koszt to jakieś 130zł;-)

na twoim miejscu sprawdźil bym termostat czy nie wysiadl , pozniej udroznil chlodnice ( nalewajac na cala noc do pustej chlodnicy cieplego octu a nastepnego dnia przeplukal goraca woda ) to powinno pomoc u mnie to samo się dzialo pompe mam ok ale problem dalej wystepowal okazalo się ze termostat wysiadl i dzis mam zatarty silnik

ja mam zdeka tłok przepalony, tzn tak z góry tak jakby był garnek lekko przypalony, ale wyczyściłem to, głowicę mam trochę krzywą bo sąsiad patrzył, z tym octem spróbował. Ale ja mam teraz zdjętą głowice to nic się nie stanie, po prostu wlał tak jak płynu tylko że wężyki 3 które są do cylindra wystają to chyba będzie wypływało;/ A gdzie ten termostat Co z tym szlifem?

znaczy się odczepiasz chlodnice bierzesz ja do domu albo w garazu zostawiasz … zatykasz te 2 rurki od przewodow a do zbiorniczka lejesz cieplego octu az pod sam kurek, zakrecasz i potrzasnij troszkę niech się odpowietrzy i odkrec ten kurek zostaw na noc … rano odtykasz te rurki od przedowod wkladasz pod kran zbiorniczek i lejesz goracej wody tak az ona urośnie ten ocet :stuck_out_tongue: efektem jest udro?nienie chłodnicy wazne zeby nie lac tak zadnego kreta bo chlodnica zaraz pojdzie je je**c Zaznaczylem ci gdzie jest termostat tak wygląda termostat sprawdzisz czy dziala wrzucajac go do wrząłtku najlepiej do szklanki zwyklej zebys mogl go obserwowac … jezeli dziala to za chwileczke powinien się ten bolec osunac na dol jeszcze lepiej wrzucam filmik z zasada dzialania termostatu u ciebie zamiast do gory termostat powinien zejsc na dol [youtube]http://www.youtube.com/watch?v=pn6Y6Gqot3Y[/youtube]

JacoPL napisał:

wkladasz pod kran zbiorniczek i lejesz goracej wody

Sam zbiorniczek mam wypłukać czy poprostu wlóż do zbiorniczka i przepłukać cężko Jaco ja nie widzę możliwości ociążeniu samego pojemniczka i wsadzenia go pod kran;p PS. trochę dziś gorąco i nie wszystko kumam :mrgreen: PS2. Ten mój termostat jest cały zardzewiały i muszę go jakoś odkręcisz. zaraz spróbują;)

jeszcze raz ;] wyciagasz chlodnice zatykasz rurki od przewodow … chlodnice zdejmujesz razem ze zbirniczkiem … do zbiorniczka nalewasz octy. Zbiorniczek sam zaleje chlodnice tym octem… zakrecasz potrzasasz by się odpowietrzylo i odkrecasz … ocet będzie dzialal przez noc … rano wylewasz ocet i plukasz chlodnice goraca woda ;] proste