Witam chciałbym wsadzic do mojego bartona fightera 2 troche szersze koła, bo na tych cieniutkich smiesznie wyglada. Bardzo zainspirował mnie projekt routera ws by Kłapouchy i chciałbym go odwzorować. Czy ktoś może wie jakie koła (może być z tarczowym hamulcem) wejdą do mojego bartona? Chodzi mi o to żeby guma była szersza niz oryginał, ale również zalezy mi na szprychach. Najlepiej żeby były to te same które ma Kłapouchy. Z gory dzieki
ps. na facebooku mozecie zobaczyc jego projekt.
a nie możesz na FB do gościa napisac?
no pisalem ale nie odpisuje ):
no tak, to projekt sprzed 5 lat.
Ale jest wogole szansa że te koła weszły tam bez modyfikacji? Nie wiem jak sprawdzić czy będzie dobre, ale po researchu wiem, że to koła od Derbi sendy. Przynajmniej to tylne. Jak sprawdzić czy mi wejdzie piasta, nie umiem tego zmierzyć nie wiem gdzie wogole mam to zmierzyć. Jeśli znasz wymiary to proszę podaj bo nigdzie na internecie nie ma.
poszukaj wymiarów osi koła tylnego do sendy
Teraz kolejny problem, są 280mm i 240mm skąd mam wiedziec które koło to które?
Jeszcze kolejny problem jest taki że w oryginalnej feldze jest taka tulejka która dystansuje to koło.
Jeżeli chciałbym założyć to koło to jak zrobić żeby to od sendziny weszlo i nie miało luzów? Jakieś tulejki na wymiar? Jak tak to jak gruba ma być? Wiem że zadaje dużo pytań, ale chciałbym mieć wszystko dopiete na ostatni guzik. I wiesz może jaki mam dobrać adapter? Bo w bartonie jest beben a w sendzie tarcza. I też nie wiem czego dokładnie szukać, ani gdzie szukać.
nie pomoge ci , ja nie znam tych wymiarów.