Sym GTS - brak świateł mijania

Witam.
Moze ktos pomoze brak swiatel mijania. Drogowe są tył tez swieci. Sym gts 2014r

wtyczusie, przekaźnik, bezpieczniki
musisz zbadac dokąd prąd dochodzi a gdzie go już nie ma

Prąd dochodzi do wtyczki łaczacej skuter z lampa. Tylko ze jest dziwna sytacja. Sa cztery piny masa, staly +po stacyjce i nastepne dwa piny maja + jak wlaczy sie swiatla drogowe.

Jeżeli na 2 przewodach masz napięcie to przełącznik robi zwarę, powinna być masa i na zmiane zasilanie na jednym lub drugim przewodzie (drogowe i mijania)

Masz na mysli przelacznik mijania-drogowe?

Dokładnie

Jutro rozkrece wlacznik.Dzieki za jakies info

żarówke po prostu sprawdziłeś??
zostaw w spokoju ten włącznik. GTS ma troche bardziej zaawansowana instalacje i światła są na przekaźnikach pod osłoną czaszy. Przez przełacznik płynie tylko prąd sterujący przekaźnikami i one załaczaja prąd na żarówki.

Kostka ma 4 piny ale nie masz tam żadnego plusa po stacyjce.
Niżej schemat dla GTS co ma w jednej lampie długie a w drugiej krótkie
http://sym.waw.pl/images/instrukcje/LF12LF18.pdf strona 272.
Tutaj schemt dla GTS EVO z lampą na LED pozycyjnych
http://sym.waw.pl/images/instrukcje/GTS125iEVOLM12W.pdf strona 256 a na 248 schemat samych świateł
masz tam:
masa - zielony (wspólny dla wszystkich świateł)
granatowy - plus od długich idący z przekaźnika
biały - plus od krótkich (mijania) idący z przekaźnika
brązowy - plus od pozycyjnych idący bezpośrednio z przełącznika świateł

Powinno być tak że po włączeniu świateł na pierwszą pozycje masz plus tylko na brązowym (pozycyjne).
Po włączeniu świateł na drugą pozycje masz plus na brązowym (pozycyjne) i na jednym z dwu od długich lub krótkich - w zalezności od położenia przełącznika rodzaju światła na lewej manetce (długie/krótkie).

Plus jednocześnie na białym i granatowym pojawia sie tylko wtedy kiedy masz włączone krótkie i użyjesz przycisku “pass” (poganiacza) na lewej manetce (no i jest wtedy też na brązowym bo masz włączone jakiekolwiek światła wiec pozycyjne sie palą).

Witam.
Dzieki za tak szczególową odpowiedz ale to nie jest schemat mojego syma (mam nowszy model). W przełaczniku mam tylko dwie pozycje (właczone wyłączone swiatła)

Kolory przewodów na wtyczce sie zgadzaja. Tylko ze plus na postojowe jest juz po przekreceniu stacyjki.Tylko brak + na mijania. Po zalączeniu dlugich pijawia sie + na miejscu mijania i dlugich tak samo jest jak uzyje pass.

Prawdopodobnie znalazlem przyczyne.Czy taki modul moze odpowiadac za swiatla CDI-56 HTA-CDI 607

masz w dokumentacji. po to ci ją podlinkowałem

btw. niw wiedziałem ze juz 2014 miał na stałe pozycyjne po przekreceniu stacyjki. wtedy faktycznie pozycyjne sa na stałe jak tylko sa właczone swiatła

Witam. Przyczyna byl przekaznik. Poprzedni wlasciciel zamiast przekaznika swiatel zalozyl modul sterujacy do gaznika. I jak to mialo swiecic. Teraz wszystko swieci. Przekaznik koloru niebieskiego pod czasza kolo bezpiecznikow oznaczenie VS1.Pozdrawiam i dziekuje wszystkim za pomoc