SYM GTS 125i przerywa przy 105km/h

Witam!
Od kilku dni posiadam SYMa GTSa 125i, dziś pierwszy raz wyjechałem nim na drogę szybkiego ruchu, prędkość max jest poniżej 110km/h i w tym momencie zaczyna przerywać, jeśli odpuszczę trochę gazu jest ok, od czego mogę zacząć poszukania problemu ? Dodam ze skuter w pełni oryginalny z przebiegiem 15000km
Dziękuje za wszelkie informacje !

zapewne masz lekkie rolki/ za waski pasek i dobija do odcinki. przy jakich obrotach przerywa?

bo tak nawiasem mówiąc REALNE 105km/h (lub bliskie okolice) to jest jego prędkość maksymalna. Licznik powinien wtedy pokazywać około 10km/h więcej (czyli okolice tych 115-120kmh)

105km/h osiągam na liczniki skutera, obroty praktycznie max, ale czemu odcina go ? Nigdy sie nie spotkałem zeby skuter miał odcinke

wtrysk ma odcinke

Wcześniej miałem Hondę pcx z 2018r i odcinki nie miał, od czego bym mógł zacząć by nie było odcinki ? Może być jakiś mod by więcej poleciał oby tej odcinki nie było, co warto w nim zrobić by mógł poleciec przykładowo te 120km/h

oczywiście że PCX ma odcinke. Tylko miał tak wyregulowany napęd że sie do odcinki nie dokręcał.
Masz zacząć o d tego o czym pisałem - cięższe rolki, nowy pasek.

Wymieniając rolki i pasek, warto zainwestować w wariator sportowy typu malossi czy polini z paskiem ?

Warto, da Ci to lepszy start i ciut większy vmax ale kłania się regulacja napędu bo może się okazać, że ingerować trzeba będzie też w Sprzęgło.

I tak jak Wombat wspomina cięższe rolki i nowy pasek. Z te 5km/h więcej możesz uzyskać.

nie trzeba bedzie ingerować w sprzęgło. i w GTS średnio warto wymieniać wariator na inny niż fabryczny - przynajmniej w 125.
Wiem na pewno bo mam GTS 125 i w nim Malossi Multivara. Rekordowe osiągi (prędkość) miałem na seryjnym zestawie a na malossi można co najwyżej lepiej przyśpieszać do 60km/h ale to sie wiąże z wyższymi obrotami i odczuwalnie wyższym spalniem.
No i niestety multivar “wpieprza” rolki w takim tempie że co sezon można je wymieniać. Wpieprza wszystkie - swoje oryginalne, Jasile… wszystko co wsadzisz niszczy bardzo szybko.
A jak po 4 latach jazdy na seryjnym zestawie demontowałem wariator i rolki to nawet nie były nadgryzione.