SYM GTS 125 EVO - czy warto kupić?

I tutaj Paci nie mogę się z Tobą nie zgodzić... to ze wszech miar dopracowany pojazd... ;)))

Jak mi hajs dopisze to wezmę w przyszłości pincetkę :P Ale nie liczył bym na nic sensownego poniżej 7-8k. Wkład będzie taki jak zwykle - adekwatny do wieku.

No, to byś był ^król szosy^... ;)))

W weekend byłem w komisie i obejrzałem sobie Yamahę Versity xc 300:
http://olx.pl/oferta/yamaha-versity-xc-300-CID5-IDcD11h.html#d2faf1682c

Jaki to jest olbrzym ;)) Czy ktoś takim jeździ, jak się sprawuje i jak się sprawdza w mieście?

Co prawda nie oglądałem go dokładnie ale na pierwsze spojrzenie wygląda super, plastiki nie porysowane, wszystko na błysk, światła jak nówki, nawet pod kanapę kask wepchnąłem. 30 k przebiegu ogólnie chyba się nim bardziej zainteresuję, jak dostanę jakiś feedback od was.

Przedziwny :-)
Paciemu pewnie będzie się bardzo podobał :-)))

Zaraz dziwny i zaraz olbrzym,jak sie ma mało w portkach to wszystko większe sie wydaje olbrzmie:D

Mówiłem, że się Paciemu spodoba...? :-)))

siakaś strasznie wielka to ta Yamahama nie jest. Rzekłbym że mniejszy przeciętniak w klasie maxi
2,03m długości. To wieksze chinole mają 1,97-2,04m. Mój sym gts ma 2,16m, burgman 400 do 2,26m dorasta

ten co sprzedałem w sobote mial 2,03m a to było 50ccm Panie.
Wombat a junkers ile ma?

Zależy o którego pytasz, ale wymiary Ju87 to:
Rozpiętość 13,80 m
Długość 11,10 m
Wysokość 4,01 m
Powierzchnia nośna 31,90 m²
:-)))))))))))))))))))))))))))))))))))))))

No, to byś na nim wyglądał... jak Anders... na białym koniu...
+++
Apka ma 2,11 - a nie jest tytanem długości... ;)))

Paci nas mierzy swoim... przymiarem :-) I wychodzi mu, że w okolicy same... krótkie Bolki :-)))

junkers oficjalnie, bez kufra - 197cm

Błąd w opisie, to raczej 187:
thttps://pl.m.wikipedia.org/wiki/Junkers_Ju_187
No chyba, że z kufrem :-)

bo to jest ten dłuższy junkers, jak ten dłuższy maybach. Wersja delux

A, no chyba że delux jak maybach :-)))

Ojca dyrektora... ;)))

Albo Syrena 105, też delux :-)

Eeee, Syrena to była 105 Lux... a De... była De-kawka... ;)))

Citroeny też wychodzą zwyczajowo w wersji wypasu "de luxe" chyba od czasów DS lub nawet wcześniej.