świecąca kontrolka paliwa

Witam mam 2 problemy 1. Gdy odpalam skuter ciągle świeci mi się kontrolka paliwa mam juz tak ze 2 miesiące na początku myślałem ze pływak mi się zawiesię ale to nie było jednak to. Proszę o wasze rady bo przy wieczornej jeździe jest to troszkę uciążliwe. 2. Przy cylindrze jak jest wejscie rury wydechowej co jakis czas kapie mi olej i nie wiem co jest grane Dzięki z góry za odpowiedzi i Pozdrawiam

1. W takim razie prawdopodobnie jakieś zwarcie. Przejrzyj instalacją. 2. Nie dokręcony wydech, będą uszczelka walnięta - nic gronego, ale wkurza, bo wszystko brudzi.
  1. Nie dokręcony wydech, będą uszczelka walniżta - nic groźnego, ale wkurza, bo wszystko brudzi.[/quote] wkurza nawet bardzo a jeszcze mam pytanie co do tego bo mam Leo Vince SP3 i nie wiem czy pod tym powinna był uszczelka(zaznaczone)

Tak, oczywiście, albo taka jakby tekturowa (nie wiem z czego to jest… Ebonitą) w kształcie rombu , albo, jak masz wyfrezowany taki pierścień w cylindrze, albo w wydechu, to wtedy może był także taka okrągła, co wchodzi w to miejsce.