Odkrecilem swiece.
Koniec swiecy jest czarny i jest na nim jakis nalot(we wnetrzu obok elektrody stworzyla się taka jaksa skorupka.
Odleglosc elektrody od tej blaszki wynosi 0,85mm
Co jest powodem zuzycia się swiecy? Czy mam kupić nowałPrzebieg to okolo 3000km
Kup nowa swiece i po problemie… przez takie cos moze ci nie spalac wszystkiego
masz ?źle wyregulowany gaźnik i ci nie spala dobrze i dlatego masz czarną świece kup nową albo tą wyczyść szczotką drucianą i przy dobrze wyregulowanym gaż?niku świeca powinna być brązowa
Zle wyregulowany tzn?
np. regulacja obrotów i powietrza
Czyli co jest za mało czy za duzo?
[ Dodano: 2008-10-11, 19:47 ]
Jak kupie nowa swiece to co się poprawić
gaż?nik się reguluje samemu!! Gdzieś jest opisane jak dobrze wyregulować gaż?nik!! POSZUKAJ SOBIE google nie gryzą!!
to zrób tak rozgrzej silnik wyreguluj obroty tak aby silnik nie gasł ale żeby na nóżkach kolo się nie kręciło a potem dokręć śrubkę od powietrza na maxa i regulując odkręcaj zawsze o 0.5 obrotu i za każdym razem jak odkręcisz o 0.5 obrotu zobacz jak wchodzi na obroty czy nie ma muła i jak z nich schodzi i czy nie gaśnie jak się muli albo gaśnie to odkręć jeszcze o 0.5 obrotu i sprawdź? i tak rób aż będzie git i powinno być dobrze
aha wielkie dzieki
Jak ustawie tak na rozgrzanym silniku to na zimnym mi gasnie. Czy to normalne?
Czy to normalne?
Tak, jeśli masz zepsute ssanie :) Może byc też tak, że wtyczka jest poprostu lu??na i dlatego ssanie nie działa.
jak dobrze wyregulujesz to powinno być wszystko dobrze
jak dobrze wyregulujesz to powinno być wszystko dobrze
Ale gdy ssanie nie działa, to nawet jak gaźnik jest dobrze wyregulowany to zimny silnik będzie gasł.
aha
Czyli musi chodzic normalnie na zimnym
Bo jak mam ustawione tak obroty to nie odpala z pilota.
na zimnym może lekko nierówno chodzić, ale z pilota powinien normalnie odpalić.
Kiedy masz dobrze wyregulowany gaźnik to wystarczy kopnąć lub zakręcić rozrusznikiem żeby odpalił. Nie trzeba pompować gazem ani nic. U mnie jak się rozgrzał silnik było wszystko ok, ale na zimnym gasł. Okazało się, ze wtyczka od ssania była “nie ściśnięta” i przezto ssanie nie działało. Podłączyłem je dobrze i wszystko jest OK
Ok.(kurde a właśnie dzisiaj skrecilem siedzenie, muszę jeszcze raz się bawic no ale trudno )
Jesli nie będzie dzialac to musi byc wina ssania
A mi na przykład, na zimny odpala na dotyk. A jak się rozgrzeje to jest różnie, raz odpali na dotyk, raz muszę gazu dodać ;/
a masz 2tą
Tak