Mam problem poniewaz kiedys gdy zjezdzałem z górki na max gazie to motor nawet licznik zamykał teraz po zmianie swiecy (chyba,bo nie pamietam kiedy dokladnie to się mogło staż) motor jadąc z górki ok.70km/h licznikowe zamula go tak jakbym zgasię stacyjke a gdy puszczam gaz to normalnie silnik pracuje macie jakieś pomysły odnośnie tego problemu jak go rozwiązać???
Złe świecą kupiłeś?? Zła przerwa na świecy?
może po prostu tej świecy nie dokręciłeś??
Sprawdź przed kupnem nastąpnej, żeby była taka sama. Lub jeśli zmieniłeś cylinder to dobierz odpowiednią. P.S. Nie dawaj takiego tytułu na przyszłość, bo jak ktoś będzie miał taki problem to nie wpisze w opcje szukaj Co jestą tylko świeca- problem itp. Nie znajdzie takowego i syf się narobi.
ok a swiece kupiłem nową o tych samych oznaczeniach co orginalna tyle ze woziłem ją w kufrze luźno i chyba się przerwa zmieńila jutro spróbuje zmienić przerwe i zobaczymy co będzie
Prawidlowa przerwa ma 0,5-0,7mm. Mozliwe ze się przerwa zmniejszyla i ma mniej mocy. Ja sobie zwiekszyle przerwe na swiecy i musialem zwiekszyc dawke paliwa (dostal troszeczke wiekszego kopa). Pozdro