Świeca irydowa

Witam.

Chciałbym zamontowac świece irydowa do mojego Motobi 139QMB i tu moje pytanie… Jaka swiece mam wybrać i jaki kabel wysokiego napiecia… ?

Dodam ze mam cylinder Naraku 72ccm 47mm średnica tłoka

[ Dodano: 2008-08-08, 17:07 ]
nikt nie wieś

Jak założysz taką świecą, to co 2 - 3 dni musisz go dopalaż, bo inaczej świeca pójdzie się j***?.
A w skucie to Ci dużo da taka ?wiecałą
Tylko tyle, że zim? masz gwarantowane spacerki do garażu :->

mniejsze zużycie paliwa o 10%

to spalanie z 3l/100 spadnie Ci na 2,7… :->
Na paliwie nie zaoszczłdzisz tyle na tą świecą.

W CBR’rze mam taką ?wieczk?, ale stoi w servisię i chłopaki go odpalają codziennie na 10 minut.

Jak będziesz skuta co dwa dni pali na zimnym silniku, to pociągnie Ci więcej paliwa niż te zaoszczłdzone 10%.

Nie opłaca się, mówił Ci…

Przekonałes mnie… wirtualny browar dla ciebie ziomek

Może ktoś po prostu codziennie jeździ gdzieś albo coś? Wtedy taka zabawka się opłaca.

Ale zimą to mało kto jeździ codziennie, a świecą musisz pali cały rok :wink:

To na zimą włoży zwykła iskre za 8zł ?

No o tym nie myślałem… Ale nie wiem, jak wtedy z tą irydow?.. Wyczyścił i wysuszyć?? Starczy?? Gdyby to było tak proste, to by każdy tak robić, ale specjalistą od świec nie jestem, to nie wypowiem się na ten temat. :wink: Ale biorąc pod uwagą, że świeca kosztuje około 40PLN, a oszczedzając 10% przy spalaniu 3l/100 oszczłdzamy 0,3l/100km, to świeca zwraca się nam po niecałych 3000km. Opłaca się kombinowałjeżeli chodzi o samo spalanie?? Na aukcjach piszą, że zmniejsza do 5% - to zwraca się po 6000km.