Światło stop nie działa

A więc, przy klamce od hamulca tylnego jest zbyt duży luz(większy niż ten typowy dla roxów) i lata ona na dołkach. Niby nic, ale nie działa światło stop i nie można zapalić z rozrusznika trzymając ten hamulec. Co to może być? Dawajcie propozycje, jak będę miał więcej wolnego czasu to się wszystko postrawdza.

no nie trafia w ten ząbek od światłaż? to weź tam przyczep coś na obejmieć najlepiej i będzie git.

W jaki ząbek? Nie rozumiem.

CHODZI mu chyba o stylki

kurdę, naciskasz klamkę, to taki ząbek (w klamce) naciska taki włącznik, żeby światło stopu się zapaliło, nie? i chodzi o to, żeby pogrubić/wydłużyć ten ząbek w miarę potrzeb.

No jeśli chodzi ci o to co klamka w roxie popycha to ona to popycha, mówcie co może bgyć nie tak, jak będę miał czas to się za to wezmę.

ja ma to samo tylko luzów nie mam , czasami załapie ale rzadko

Gdzie w roxie są czujniki stopu?

http://photos04.allegroimg.pl/photos/oryginal/664/94/10/664941039

na dole tego gówna masz taki ząbek, co naciska czujnik stopu. Ten ząbek po lewej naciska pompkę oleju.
Mi chodzi o ten na dole, że skoro klamka ma luz, to może on nie trafia w czujnik i przez to masz swoje problemy.
Kapujesz już?

No chyba właśnie o to chodzi, bo to coś co naciska klamka to ten czujnik taką Jeśli tak to klamka go naciska, ale normalnie to on powinien być cągle przy klamce, a u mnie on jest trochę dalej.

[ Dodano: 18-06-2009, 15:27 ]
http://allegro.pl/item648956598_czujnik_stop_stopu_mbk_yamaha.html to będzie to, co ta klamka naciskaż

jeśli czujnik dobrze działa, to załóż jakąś objemkę na klamkę, tak, aby pogrubiała ten cypek i powinno być ok.

Ale jak mocniej pociągnąć to klamka dotyka tego fjutka, a światło dalej się nie pali.

no to naciśnij na to śrubokrętem, może za mało dotyka lub się popsuło.

Myślę że jest zepsuty ten czujnik, może razem z Damianho spróbujemy od niego wykręcić i wkręcić do mojego i się zobaczy czy to tego wina.

Mnie czasami to zawilgnie, lub w zimie zamarznie i nie działa.

wciśnij to czymś, tak jak mówi Szympa, a nie od razu wielki remont… Zobaczysz, czy zamiana ma w ogóle sens…

Ten co od niego kupiłem mówi że to czujnik. Poczekamy, zobaczymy.

ja pierdole, taki problem nacisnąć go śrubokrętem?? :confused: