SWAP

Często użytkownicy skuterów o słabych jednostkach chcą przełożyć silnik z innego skutera. Prostą sprawę jest jeśli przekładamy silnik tego samego rodzaju. Np z nrg do zipa. Bo oba są PIAGGIO/GILERA, czyli te same mocowania itp. A trudniej już gdy np z roxa do questa(w ogóle czy jest możliwość wsadzenia silnika minarelli do china made). Chciałbym się dowiedzieć co jest potrzebne przy przerobienia ramy, jakie części będą do wymiany. Zakładam, że przeróbka z ac na lc do tego różnica rozmiaru . I jak wygląda sprawa przedniego zawieszenia, bo raczej koła chcą mieć tego samego rozmiaru.

Mina do chiniola odpada ponieważ rama = dupa

jak masz keeway F-acta to wsadzajo od roxa i nic się niedzieje jezeli jest to quantum i vaporek to odradzam WSZYSTKIE ZIPPY KINGWAY ITP to za przeproszeniem gowno a nie skuter chociaz ja mam keewaya ale to juz marka w miare i jest produkowane w innej fabryce do keewaya można pakowac silnik od roxa

Postrach napisał:

rama = dupa

Chodzi o wytrzymałość? Do zrobienia. Czy da jakoś przerobić łączenia silnika z ramą?

mocowanie silnika do ramy można przerobić, ale trzeba to zrobić dobrze, zeby Ci spawy w czasie jazdy nie jeb…

Wszystko jest do zrobienia, ale czy to się oplaca… Na upartego wsadzisz silnik od 600 :stuck_out_tongue: Jak to juz ReKoRd pisal do Keewaya podpasi silnik od Roxany i temu podobne, bez przerobki ramy, mocowan itp. Gorzej jest z tymi “markowymi” skutami from Real, Obi, Biedronka. :smiley: Pozdro

U mnie do 125 wsadzony 180 i trochę roboty bylo bo np resor itp trzeba bylo przerabiac. JAk gadałem z kolesiem co to samo robić to pisać ze gdzyby wiedzial ile to roboty to by się nie podjąć ale ze juz zaczął to chciał to dokonczyć