Witam, zrobilem swap w skuterze sym orbit silnika 50 na 125.Wszystko pasuje poza pradem na swiece i ladowaniem. Iskrownik w 50 mial 8 cewek i 3 kable, a teraz w 125 jest 6 cewek i 5 kabli. Jak to pospinac aby dzialalo.
zmienić regulator napięcia na odpowiedni do nowego iskrownika i typu instalacji
Czyli te wszystkie kable ida do regulatora napiecia?
to brałes sie za swap silnika z układem ładowanie nie oglądając wczesniej schematu elektrycznego?
no to może być dużo niespodzianek przed tobą.
nie znam tych schematów ale może się okazac że 50cm miało prostą klasykę - czyli prąd stały na akumulator, klakson , kierunki i światło stop a zmienny z osobnej cewki na przednie światła i tylną pozycyjną. W 125 bardzo często jest instalacja stało napięciowa cała. W tych “dużych symach” od 125 w górę gdzie jest silnik SYM a nie chiński klon GY6 tak jest na 100% - wiem bo mam i 125 ma taką samą instalacje jak 220, 250 i 300cm.
Wydawało mi się to proste, a tak chyba nie jest. Wcześniej byl orbit 2 50 a silnik wsadziłem z fiddle 2 125. Czyli bedac laikiem w tym temacie nie zrobie za wiele ?
fiddle 2 125 to jest zadaje się w wersji powietrzak jest klon GY6 (coś jak kymco 125) wiec prostsza wersja z drutowaniem instalacji
Naprawde Dzieki za odpowiedźi na moje pytania, lecz nadal nie wiem jak to ruszyc. Szkoda ze nie mozna tu umiescic zdjec w zalaczniku to moze by mnie ktos batdziej nakierowal
postimage.org - i sobie umieszczasz
ale zdjeć nie umieszczaj bo ci co wiedzą jak wygląda 6-cio i 8-mio cewkowy iskrownik nie musza ich znowu oglądać. Zresztą były takie wątki o przedrutowaniu instalacji po wymianie na 125 w chinolu i można je znaleźć.
może to ci coś pomoże, wyłap sobie różnice:
tylko że jeszcze są dwa rodzaje instalacji - z cewkami zmasowanymi w statorze i poza statorem. Tez to znajdziesz w wyszukiwarce
Iskra zlapana, paliwo dochodzi, lecz nadal nie odpala. Czy cos moze go jeszcze blokowac?