Witam, planuje swap minarelki horizontala do skutera romet 747 - typowy chińczyk z silnikiem 139QMB. Zakładamy, że mam silnik i mocowania dobre do założenia go w ramę. Pytanie co jeszcze potrzebuje? Jak to wygląda z elektryką itp? Pozdrawiam i proszę o odpowiedzi!
Wydaje mi się ze w 4t jest taki zapłon jak w keewayu czyli musisz od tego rometa załozyc zapłon do tego minarelli (jeśli pasuje) chyba ze uda ci się przerobic i podpiac zapłon od minarelli. Pomijajac mocowanie silnika to chyba tyle
Ps: Mozliwe będzie tez ze cewka nie będzie wyrabiac i moduł
nie lepiej do chinola wsadzić silnik p/g?? Przynajmniej mocowań byś nie musiał przerabiać
co do elektryki to będziesz musiał chyba przerabiać całą od zapłonu do cewki przez moduł Bo wydaje mi się że 4T ma inny zapłon niż 2T
trzeba całą elektryke zmieniac :-/
napisz do danielo321 on się teraz w to bawi :lol:
dla mnie to za duzo roboty ;/ i z elektryka się bawic…i jeszcze przeróbki jakieś robic…ale skoro ci się chce robic i wydawac kase (i tracic nerwy) to rób tą elektryke
mój kumpel kupił silnik od PGOi cała elektryke iu kumpla pospawali rame i lelektryke polozyli od tego PGO i działa wszytsko . a skuter to speed z biedronki
Kolejne pytanie do kogoś kto już się bawił w swap P/g do chin… W chinolach są 2 amorki z tyłu, w P/G tylko 1… CO z tym fantem?
nie w kazdych. a po za tym spokojnie wystarczy jeden … drugi jest montowany na mocowaniu ktrory laczy os kola z karterem i jeszcze do tego przykrecony jest tam wydech . no wiecie oco mi biega
danielo321 robi swap z silnikiem od p/g a ma motobi orlik