Swap minarelli do chinola 139QMB. Parę pytań.

Witam, planuje swap minarelki horizontala do skutera romet 747 - typowy chińczyk z silnikiem 139QMB. Zakładamy, że mam silnik i mocowania dobre do założenia go w ramę. Pytanie co jeszcze potrzebuje? Jak to wygląda z elektryką itp? Pozdrawiam i proszę o odpowiedzi!

Wydaje mi się ze w 4t jest taki zapłon jak w keewayu czyli musisz od tego rometa załozyc zapłon do tego minarelli (jeśli pasuje) chyba ze uda ci się przerobic i podpiac zapłon od minarelli. Pomijajac mocowanie silnika to chyba tyle :stuck_out_tongue:

Ps: Mozliwe będzie tez ze cewka nie będzie wyrabiac i moduł :stuck_out_tongue:

nie lepiej do chinola wsadzić silnik p/g?? Przynajmniej mocowań byś nie musiał przerabiać :slight_smile:

co do elektryki to będziesz musiał chyba przerabiać całą od zapłonu do cewki przez moduł :slight_smile: Bo wydaje mi się że 4T ma inny zapłon niż 2T :slight_smile:

trzeba całą elektryke zmieniac :-/
napisz do danielo321 on się teraz w to bawi :lol:

dla mnie to za duzo roboty ;/ i z elektryka się bawic…i jeszcze przeróbki jakieś robic…ale skoro ci się chce robic i wydawac kase (i tracic nerwy) to rób tą elektryke

mój kumpel kupił silnik od PGOi cała elektryke iu kumpla pospawali rame i lelektryke polozyli od tego PGO i działa wszytsko . a skuter to speed z biedronki :smiley:

Kolejne pytanie do kogoś kto już się bawił w swap P/g do chin… W chinolach są 2 amorki z tyłu, w P/G tylko 1… CO z tym fantem?

nie w kazdych. a po za tym spokojnie wystarczy jeden … drugi jest montowany na mocowaniu ktrory laczy os kola z karterem i jeszcze do tego przykrecony jest tam wydech . no wiecie oco mi biega

danielo321 robi swap z silnikiem od p/g a ma motobi orlik :stuck_out_tongue: