Swap kingway zibo

Witam dziś sprzedałem swój ciągle psujący sie silnik od ziba za 350 zł kupujący wiedział że silnik nie odpala ale do rzeczy jaki silnik do tego skuterka teraz wstawić aby się nie psuł i leciał około 80-90 ? :) co polecacie

a jaki był w oryginale?

4t kola 12 cali

najlepiej jakiś P/G ale to duży kosz.

znalazlem caly skuter po szlifie cylindra z przebiegiem 9 tys km po szlifie jakies 50 km cos podobnego do piaggio zip co myslicie ile taki zip leci ?

tyle że sie zabijesz na pewno. Ale 80-90 to on nie wytrzyma lub nie poleci.

4T koła 12 cali - no co za pełna informacja.Już wszyscy wszystko wiedzą.
Silnik ma oznaczenie - GY6, 1PE40...itd itp. Może byc chiński, może być tajwański, może być japoński. Może być w układzie poziomym, może być pionowy, może miec krótki karter, może mieć długi karter. Może mieć 1400 parametrów które są istotne jeżeli szukasz zamiennika a o których nie przebąkałeś ani słowa.
Wiec jeżeli chcesz go wymienić to nie skupiaj sie na tym żeby jechać 90 tylko na tym żeby znaleźć pasujący przy jak najmniejszej ilości przeróbek.
Podaj w miare pełną informacje o obecnym skuterze i silniku to ten wątek zacznie mieć jakiś sens. Na razie jest to zgaduj zgadula z listą życzeń i napalonym na 80km/h po środku

Podpowiem ci- pewnie bym mógł wbić w google Kingway Zibo i doszukiwać sie informacji tylko normalnie mi sie nie chce i pewnie sie nie zechce 99% osób. A stratny na tym (bez sensownej informacji) będziesz tylko ty.

Dość mało roboty powinno byc z montażem silnika ze skutera piaggio skipper, wstawienie go to łatwizna, niewiele przerabiania. Vmax 105 km/h, chłodzony powietrzem czyli wszystkie problemy z przeszczepem układu chłodzenia w cieczy w tym wypadku cie nie dotyczą. Ale to jest 125ccm, i tanio nie będzie bo silnik około 700zł plus zapłon +/- 300zł i masz tysiaka, można załatwić sprawę zapłonu za 40zł na chińskim module, ale to wymaga trochę obeznania w elektryce i cały dzień zabawy z dorabianiem kilku rzeczy. Na szybko to by mi coś takiego do głowy przychodziło, bo jak się wpakujesz w ciecz to zaginiesz w warsztacie do jesieni, i w tym czasie zmodyfikujesz 90% skutera bo zawsze coś do czegoś nie pasuje.