Suzuki Rmz 250 2008 Pomiar Kostki Statora(Stojana) Napięcie/Przerywanie

Siemanko sprawa jest taka że ustawiałem ostatnio czujnik Położenia Przepustnicy w Suzuki Rmz 250 2008, Ustawiłem TPS. zmierzyłem napięcie jakie podaje z wiązki kostki od stojanu. po serwisówce przykład-
1pomiar- 25 V i więcej
2pomiar- 8V i wiecej
2 pomiary na główną kostkę 2 pomiar całkiem po innych kolorach przewodów
zaznaczę że mierzyłem to miernikiem budżetówką ale nie powinien on mieć aż takich zakłamań.
Rzeczywiste napięcie nr 1 po zmierzeniu najwięcej 20 V
Rzeczywiste napięcie nr 2 po zmierzeniu najwięcej około 4-5 V

nawiązuje do tego czy motocykl może przez opisaną sytuację wyżej przerywać? chcem sie dowiedziec cegos zanim wymienię całą wiązkę ze statorem.

A więc motocykl przerywa na około 1,5/4 manetki coś takie no w skrócie nie wielki ruch manetką podczas jazdy kombinowałem z wieloma rzeczami. ale dalej nic
wygląda to tak odpalam grzeje silnik, pierwsze kilometry około 2/3km? ani jąknie i później już zawsze przerywa do ostygnięcia jak ostygnie to problem się powtarza także myślałem że problem po stronie mechanicznej silnika ze względu na to że piec sie musi dogrzać żeby zaczął przerywać. szczerze nie wiem co jest powodem ale chciałbym to naprawić na własną rękę.
Parę rzeczy wymieniałem w silniku żeby przestało przerywać. I pytanie brzmi czy przerywanie może być powodem zbyt niskiego prądu który generuje. za wszelką pomoc z góry bardzo dziękuje!

takie pomiary trzeba porównanać z wartościami z service manuala.

Oczywiście że robię tak jak napisałeś, poprawne wartości są podane z Serwisówki.