witam od jakiegoś czasu wziąłem się za polerke owego tłumika:
1. no ale poleruje go samym filcem i pastą, co mam zrobić żeby większy i szybszy ekekt mieć? Wziaść papierem ściernym wodnym jakimś słabym czy coś
2. Mogę przelotkę przykręcić trochę odwrotnie, chodzi mi tutaj o to czy mogę na odwrot przykręcić, żeby mp. “siusiek” (koncówka) była w stronę silnika, lub do góry?
Jaki będzie efekt, czy tylko zew. czy głos też? i czy jak by padał deszcz mogło by mi nalecieć wody i zaszkodzić??
3. Jaką świecę kupić mocniejszą czy słabszą, proszę o podanie cyferkowo, bo mi przerywa jak jade, czasami jest normalnie no ale sam fakt tego jest… miałem 1raz wymienianą ale na używke kumpla, i było normalnie aż do zeszłego tygodnia… Więc jaką i co ew. robić by zapobiegać temu na przyszłość…
4. Ile i gdzie mogę wprasować przekładnie, bo chciałem wymienić starą (zablokowaną) na nową top racing/ew. Stage6 (ma jakoś różnicę którą wezme, i jakie one mogą być)
5. Mogę pomalować białym sprayem, niektóre rurki przy silniku, chodzi mi np. o sprężynkę która jest założona na rurkę która doprowadza olej/ paliwo…?
6. Czasami mam problemy z kopką, mianowicie kopnę i ona tak powoli wraca czemu?
Za odpowiedzi Thanks’uje
1 najlepiej papier ścierny na wiertarkę założyć
5 myślę że tak
- Jak wyżej
2. Możesz
3. Świecę kup najlepiej NGK BP7HS
4. sklep.mieloch.pl skutercentrum.pl skuterdoktor.pl
5. Tak
6. Rozkręć i wyczyść i potem smarem zrób…
Jak pomogłem daj Punkt Pomógł
Jasiu226, co do polerki, to muszę jakiejś pasty używać? Jesli można to jakąś tanią ehe
4. No ale wprasować, nie kupić… kumpel mowil ze w salonie forda w kielcach mi to za ok 90zeta wprasują czy to prawda czy to się saamemu wkreca Zebatkiż
do polerki chyba najlepsza będzie pasta durhema Tempo za 8zł
jak chcesz to możesz mi piwo postawić albo pomógł
najlepsza pasta do polerki to wg mnie farecla(nie wiem czy dobrze napisałem) G3 ale kosztuje koło 30zł
A z ta kopka to albo zasyfiona albo sprezyna do wymiany
no polerka zrobiona, nawet ładnie wyszło, jeszcze podociągam reszte zabrudzen, no ale mam pytanie, pozostały mi gdzieniegdzie ślady polerki, czyli gdzieniegdzie taki pasek innego odcienia, został on przez przeskakujący co jakiś czas filc, jak to naprawić?