Suzuki gr 80(części)

Witam mam suzuki gr 80(2t-dwusów) rok 1993. Od jakiego innego motoroweru lub motocykla np 125 będą pasować części do suzuki gr 80? Chodzi o części zamienne silnika np cylinder,głowica itp.

z tego co internety piszą to raczej z niczego, może kilka cześci z wersji 50cm ale raczej nie cylinder :slight_smile:

Dzięki za informację. Powiedz mi kolego co to jest jak mam na biegu a klamka sprzęgła naduszona i pcham Moto to koło hamuje. Coś ze sprzęgłem? Proszę wyjaśnić, opisać. Nie mam jak narazie pojęcia ma ten temat. Zdobywam doświadczenia, wiedzę. Przed suzuki miałem skuter. Więc nom uczę się.

może być sprzęgło co nie wysprzęgla do końca

Czyli naciągnąć sprzęgło?-Wiem jak to zrobić(teraz film oglądałem). A jak to nie będzie to to jaka inna przyczyna może być?

uszkodzone sprzęgło lub mechanizm wysprzęglania

Ok. Jeszcze jedno pytanie ile kosztuje zarejestrowanie motoroweru 50ccm? Chodzi mi o ten rok. Albo z tamtego roku. Chcę orientacyjnie wiedzieć ile to kosztuje.

google >>> koszt rejestracji motoroweru

Mam taki problem że Moto nie reaguje na śrubę od obrotów. Czyli muszę wyczyścić gaźnik tak?

być może ale nie tylko. śrubka od obrotów (zderzak przepustnicy) czy śrubka od składu mieszanki - co też ma wpływ na obroty.
Jeżeli nie reaguje na śrubke od składu mieszanki (dozującą powietrze) to może sobie po prostu jakieś powietrze ciągnie z jakiejś nieszczelności

rozebranłem gaźnik i przedmuchałem. zmieniłem Położenie iglicy na 2 rowek od góry. przedtem było na 2 od dołu. w gaźnik tam gdzie ustawia się ilość paliwa pływakiem to na pływak u zgiąłem blaszkę w górę tam gdzie styka się z ta igła zaworkiem nie wiem jak to się nazywa. ale chciałem zrobić tak żeby trochę prędzej zamykał dopływ paliwa do komory.
nadal nie reaguje na śrubę wolnych obrotów i chyba nawet na śrubę paliwowego-powietrznej też nie. dodam że nie ma podłączonego dozownika a jakby był to idzie wąż do gaźnika. myślę żeby zatkac to np do węża wkręcić śrubę. bo sam robię mieszankę paliwo+olej.
Mam też problem nr 1: przedtem też tak było jak kupiłem ale nie aż taki jak teraz a więc: gdy przechyle Moto na prawą stron obroty maleją, gdy jest Moto prosto obroty rosną i nie schodzi z obrotów.
problem nr 2: leje się paliwo z gaźnika z dołu.

Pytania nr 1 jak ustawić iglice żeby mniej palił? i co jeszcze ustawić?
nr 2 jak ustawić żeby wcześniej zamykał dopływ paliwa na pływak?
nr 3 czy jak będzie zamykał wcześniej dopływ paliwa do komory to można zatrzeć silnik?
nr 4 jak wyregulować gaźnik 2t z ssaniem manualny? + ssanie jest w dół czy w górę?

umieść mi ten temat 6 raz w osobnym wątku to ci blokne konto.

Sorki. Wypowie się ktoś? W poniedziałek mam wolne i chcę wykorzystać czas na naprawę Moto.

jak się ktoś wypowie to NA PEWNO to zobaczysz. Przestań to podbijać kolejnymi dopiskami bez sensu. Ileż razy można prosić o to samo tu i na PW

Dziś zauważyłem wyciek paliwa jak wszedłem do garażu. To nie jest z gaźnika. Od dołu przekładni było mokre. Szedłem drogą mokrą od paliwa i nigdzie indziej nie cieknie.
Zmieniłem w gaźniku wcześniej żeby szybciej zamykał dopływ paliwa. I ustawiłem rowek na iglicy 2 od góry. Przedtem było 2 od dołu. I jeszcze z pod gaźnik też leci paliwo. Ale założyłem wężyk. Doradzi ktoś??? Wyżej jest wszystko napisane co wczoraj zrobiłem.