Supermoto 125ccm - PoMóZcIe

Witam niedługo egzamin na A1 i szukam moto do 125ccm chciałem ściga ale wyszło na to że SM to najlepsze rozwiązanie bo też 100 da się jechać a i w teren się poleci i myśle nad husqvarn? sm 125 i Apriliż Mx 125(to ma dozownik tamto dopiero od 2006r) pieniądze do 7tył.
pomóżcie bo na pewno ktoś coś wie ;p

Jak cos wiecie o MX to piszcie;p

[ Dodano: 2008-07-26, 14:31 ]
to co wysłałeś spoko ale ja cos nie wiem nie mam przekonania do DT . MX mocniejszy i Husqa tez;p

MOze i mocniejszy ale wytrzymalosciowo róznica tez na pewno jest

Jak wiecie coś to napiszcie mi o Husqvarnie sm 125 i Aprilce mx 125 między tymi dwoma wybieram bo chyba nic lepszego nie ma;p

Może nic mocniejszego nie ma,ale patrz , że to piekielnie mocne i wy?y?owane motorki, więc zapewne serwis będziesz często odwiedzaż . Jednakże widziałem jak Hu?ka jeździ i wybraćbym ją…

temat umarł i śmiećrdzi padliną, a że ja mam podobny problem to pytanie napisze tu żeby nie pisać jeszcze jednego i nie zaśmiecać forum…

Niedługo kończę 16 więc czas na A1 i szukam motorka…Ścigacze nie wchodzą w grę bo po 1 czasem będę musiał wjechać w leciutki teren a po 2 mam 192cm wzrostu i będę na tym wyglądał głupio, rasowe enduro też nie bo z doświadczenia wiem że na trasie to kiepski pomysł, wybór padł na supermoto!!! zakres pieniężny do 8000zł rok produkcji ponad 2001…
na początku myślałem o xt 125x ale podobno zbyt mocne to nie jest więc zacząłem się zastanawiać nad 2t.husqvarna sm 125s-bardzo mi się podoba ale boje się że tak nafaszerowany silnik mi padnie po chwili ( i z tym okropnym dźwiękiem chyba nie wytrzymam)
moja prośba: wrzucajcie tu jakieś linki do fajnych motorków i najlepiej coś co o nich wiecie…z góry dzięki

http://www.otomoto.pl/index.php?sect=show&id=M1129062
http://moto.allegro.pl/item547967708_derbi_senda_125_sm_4t_piekna.html
http://www.otomoto.pl/index.php?sect=show&id=M1117305

Trudno wbić na allegro i poszukać ??

hehe…dobry jesteś…sory ale nie mogę się powstrzymać :lol: po 1 naprawdę myślisz, że tego nie robiłem?? owszem i to co dziennie od dłuższego czasu, po 2 pierwsza jest honda za 3400zł z 1996r a ja napisałem że chce coś do 7000zł (łatwo się domyśleć że chce coś dobrego) i PONAD 2001r, druga derbi senda której nienawidzę (jak byś dokładnie czytał inne moje posty to byś wiedział) a trzecia husqvarna też poniżej 2001roku…a tak poza wszystkim nie chce znaleźć sobie ludzi którzy znajdą mi motor tylko proszę o wasze OPINIE(!!!) i spostrzeżenia…

P.S grzecznością nie grzeszysz, trochę by Ci nie zaszkodziło :roll: i to jeszcze mod :lol:

Po co wydawac 7 jak mozesz wydac 4000 i reszte masz na wykonczenie ew jakieś wymiany w ramach remontu. Ta honda źle nie wygląda. O derbi nic nie pisałeś. Skoro masz takie wymagania to nic nie znajdziesz, albo 2t które ma kopa albo zamulone 4t.
Skoro chcesz mocy to bierz huske ew poszukaj dt 125 bo to chyba są najlepsze sm.
O huske możesz się nikkina zapytać bo on ma takową

P.S co ja niegrzecznego napisałem ??

EH Wino Wino :stuck_out_tongue:
Piszę dość późno ale kompa nie miałem …

Nie wyżyłowane 2T SM do 7k ? DT 125 powyżej 2004r.
25kM więc wyżyłowane nie jest … tłok co 25-40k zależy od użytkowania …
Do 100 w 7sekund v-max 140km/h …
Powyżej 2004 bo tylko od tego roku robili SM … w 7k jak będziesz czekał na okazję to złapiesz 2004r. …

Nie martw się bo ja już na okazję czekam jakieś 5 miesięcy :expressionless: Też biorę DT 125 ale poniżej 2004 ( mam swoje powody :stuck_out_tongue: ) :slight_smile:

no mi dt tez się podoba :wink: tylko trochę ciągnie mnie do 4T, na 2t jeżdżę już 2 lata i mam dość tego wycia :-? myślę nad xt 125x, sporo mniej mocy od dt leci 120km/h ale chociaż ładnie mruczy, dźwięk 2T jest męczący przy dłuższej jeździe :-/ może ktoś coś wie na temat xt i mógł by się pochwalić :mrgreen: (tylko proszę piszcie jak naprawdę mieliście z nią styczność a nie, że “kuzyn brata kumpla ma i…” albo “na youtubie widziałem że leci 135km/h”- a naprawdę jest taki filmik) :stuck_out_tongue:

XT 135 ? Z jakiejś przepaści w przy dobrym wietrze MOŻE tak :stuck_out_tongue:
Co tu mówić dużo … jest to Yamaha więc awaryjna raczej nie bedzię … poza tym: mało popularny motor

Człowieku jak SM to tylko Husqy.Zajebiste przyspieszenie wszystko spoko tylko spalanie dosc wysokkie ew moze jaka Derbiż

na dt125x się napaliłem…mażeniem jest nowa wr125x ale niemam 15tys :lol: a xt tak jak napisełem gdzieś indziej, katastrofalnie mała, przy moich 192cm wzrostu siędze na tym jak na zbawce :frowning: