Super spalanie

Siema.
Problem polega na tym że mój piaggio zip 2T pali mi dosyć często 0,5 litra nektaru na 3kilosy :572: .

co wy na to??

P.S(bęzę i olej miećszam sam w 1:50, zaś przewód od dozownika oleju wyciągnąłem i zostało samo wejście oleju. czy bierze tamtędy lewe powietrze zamiast oleju :?: )

serio nie wiem nic o tym i może komus to się wydawać śmieszne. :roll:

dzieki za wszystkie odpowiedzi

wsadz spowrotem ten przewud i zatkaj wlew albo zatkaj ta dziure bo bierze lewe powietrze :sunglasses:

o holerka 0,5 litra na 3 km??? to ja bym dojezdzał 2 razy do szkoły i 2 litrów bym nie miał hahah to lewe powietrze wątpie zeby tyle ci zapierdzielało paliwa wtedy by się dławił raczej popatrz na przewodach paliwowych czy niegdzie nie leci albo czy bak nie dziórawy

co nie ziemna faktu że musisz zatkać miejsce z którego ciągnie lewe powietrze

przewody i bak to nie to ponieważ wczoraj czyscilem gaźnik (rozregulowanie odpada bo jest super na tych ustawieniach)

jutro opuszczam iglicę i zatkam wlot oleju of course
jak nic nie pomoże to chyba szmatę w benzynie wsadzę do baka i podpalę :530:

na moje to gdzioeś musi cieknąć paliwo. weź odpal postaw na suchym i czystym betonie na 10min i zobacz czy się plama nie zrobi. sprawdź czy gaźnik dobrze skręciłeś po czyszczeniu.

nie paliwo nie cieknie, dobrze jest skręcony

jaką masz dyszę??

nie wiem ale wszystkie części są seryjne więc dysza chyba fabryczna a z fabryczną to tyle by nie palił

a sprwadz podcisnienie moze tym wezykiem jakos dziórka jest i paliwo zamiast wracac to ucieka bo to nie mozliwe zeby miał zaje****e ustawienie i palł 100/100

i tu się mylisz ponieważ to już pozmieniałem- każdy wężyk . tak na serio to nie było 0,5 litra tylko 0,4 :mrgreen:

[ Dodano: 2008-12-08, 07:12 ]
dzis po szkole wszystko posprawdzam
[ Dodano: 2008-12-08, 07:12 ]
czekajcie… bak był puściutki założyłem go, wlałem 0,4 litra benzy to ile skuter nie bierze tych syfóf z dnaż

to juz rozwiązany problem: zalałem od nowa 430ml i spalił je na 10,5 kilosów czyli pali
4,5 l/100l, dzis dodatkowo opuscilem iglice :smiley: i jutro sprawdze ile pali z opuszczoną

Możliwe że Ci się ssanie zawiesiło i jest cały czas włączone.

no do ZAMKNIÊCIA