Sucha świeca,problem z odpaleniem

Witam. Mam taki problem ze swoim skuterem MOTOMAR RADI 4t. Otóz jeszcze 2/3 dni temu skuter odpalał a teraz świeca nie dostaje paliwa ale iskra idzie. Skuter ciężko zaczął zapalać po wymianie membranki bo poprzednia się przerwała. Jeszcze jest problem w tym że jak odpalał i dodawało mu się gazu to dusiło go i gasł. Wyczyściłem filtr powietrza i było o wiele lepiej ale podczas jazdy przy puszczaniu manetki z końca skuter jak by gasił i trzeba było szybko kręcić manetką. Mam nadzieję że dostanę tutaj konkretną pomoc z góry dziękuję i pozdrawiam,

Jak zwykle w podobnych przypadkach, regulacja gaźnika.

Był regulowany.

Sprawdzałeś dysze?

damian122851 napisał:

po wymianie membranki bo poprzednia się przerwała.

Jakiej membranki? Gdyby to był dwusuw, to powiedziałbym że zawór membranowy jest kiepski.

Benzyna dochodzi do gaźnika? Sprawdź czy kranik działa poprawnie. Obejrzyj również gaźnik, czy coś nie zapchało, przy okazji przeczyść filtry paliwa. Ssanie jest sprawne?

Filtr czyszczony. Chodzi o memdranke ta co jest pod dekielkiem w gaźniku.

Do gaźnika dochodzi. Nie raz czuć zapach benzyny jak dłużej próbuje odpalić.

Gaźnik również czyszczony i przedmuchany .. A co do kranika to zaraz sprawdzę i najwyżej zedytuję post.

// Więc kranik jest OK. Podłączone jak ma być i nie widzę żadnych usterek .. Wyczyścilem świece,dałem inną i prawie odpalił (zaskoczył) ale po chwili znowu nie chcial odpalić ...

Jeśli kręcisz wałem i ciągle jest sucha świeca, to nie dochodzi paliwo. Wyczyść dysze.