Ello
Po wymianie cylka coś mi brzęczy z oklolicy magneta nei słychac tego z cylka bo słuchałem tylko od strony wydechu może to być chodząca pompka na sucho tzn nie mieścił się cylinder i odkreciem mechanizm ten co ciągnie linke zaslepiłem to blaszką i przykręciłem ją i załozyłem cylinder i cos zaczelo brzęczec właśnie.
Jak wymontowac ta pompkę ?
Red-Rider ja wymontowałem tylko to plastikowe kółko i pompka nie ciągnie, a i syf się niedostanie.
Masz 2 śruby ktore odkrecasz i ja wyciagasz a brzeczy pewnie jakis luz w pompce albo jakas sruba niedokrecona
Ja odkrecilem tyn mechanizm który zawadzał w zalożeniu cylka odkrecilem 2 srubki i wyszedl ten mechanizm co ciągnie go linka reszte zaslepilem.
Właśnie teraz mi się wydaje że brzęczy bo chodzi na sucho mam racje.
A jak wyciągnać ja albo tylko to kółko ?
te kóło: to musisz odkręcić zapłon, i tam są segiery (takie metalowe coś na wale) musisz je wyciągnąć a potm wyciągnąć kółko.
Nie wiecie jak odkręcić tą nakretkę z magneta ? bo zwykłym kluczem nie daje rady a nei ccheczegos urwac siła
Red-rider, mogę dać ci fotki fajnego klucza do blokowania magneta (jak jest zablokowane magneto to i wario ;]), ponadto tym kluczem blokuję dzwon sprzęgła.
A odkręcasz to normalnie nasadowym?
juz odkrecilem zrobielm sciagacz
juz zdjołem to kółko zlozyłem i nadal brzęczy co to może być ? ? ?
A filmik mógłbyś nagrać?
Ja tam słysze tylko piękny dźwięk, ty to słyszysz na tym filmiku?
Może słabo slychać ale na realu slychac to bardzo tak jak bys sobie wrzucił cos metalowego do wydechu
No to może ci żeczywiście coś wpadło do wydechu, dobrze dokręciłeś tam wszystkie śrubki np.od wentylatoraż
Nom miałem wszystko rozebrane z tamtej strony i podokrecałem ale nic nie było luźne
A zanim miałeś 70cc to był już Tecnigas Next-r?
Na filmiku nie słysze dokładnie z której strony to dochodzi, od waria czy od wydechu?
I to jest bardziej stukanie niż brzęczenie.
mi na początku jak założyłem 70ccm to też coś dzwoniło ale potem przestało i jest looz…
No bo właśnie mnie też tak jagby trochę stukało a zaczęło to się chyba po wymianie wydechu na TEcnigasa Next-R
Mi tez tak stuka, olej to i tyle Moj kolega mowi ze to przez spalanie stukowe spowodowane naj prawdopodobnie za duzym napełnianiem się cylindra albo dużą kompresją. Ten dzwiek to cos takiego właśnie jakby srubka latała.
To trochę to żle zinterpretowałem stuka jakby śrubka latała ale kiepsko jest i tyle.
W instrukcji od stage6 pisze żeby lać wylącznie paliwo powyżej 96 oktanów ja leje 95 na stacji krzak nie wiem czy to by było od paliwa. Stopień sprężania :-x