Stukanie z tyłu skutera Romet 700 2T

Witam, mam taki problem i zarazem pytanie, mianowicie gdy rozpędzę się skuterem (nawet do 10km/h) to przy puszczeniu manetki gazu z tyłu skutera słychać stukanie ( takie metaliczne) które ustępuje gdy się zatrzymam. wychodzi na to ze zależy to od obrotów. Nie jest to ani tłumik, ani wariator czy sprzęgło bo zostały one wymienione. Skuter jeździ normalnie. Dzieje się to tylko pod obciążeniem tj. gdy ktoś na nim jedzie. Był już w serwisie Rometa (3 miesiące ?! ) i nic nie poradzili.
Wiem, że niektórzy z was powiedzą ze jak na gwarancji to oddaj i niech robią, tyle że nie chce go znowu stracić na kilkanaście tygodni.

Skuter to Romet 700 2T.

Jeśli ktoś z was miał taki sam problem lub może wie o co chodzi to niech napisze :wink:

to niekoniecznie z tyłu. czasem stuki z przodu silnika brzmią tak jakby waliło coś przy kole.
A najlepiej zdjąć pokrywę z napędu i zobaczyć. Bo to nawet może walić wypustka na dzwonie sprzęgła o czujnik jego obrotów - poluzował się i przemieścił. Może ci zawadzać o zęby kopniaka wieniec na wale, może jest luz na osi koła… itd.
Bez rozbierania nic sensownego nie stwierdzisz

Ok sprawdzenie to i zobaczymy czy to coś z tego co wymieniłes :wink:

Mam dosownie ten sam problem, może ktoś namierzył rozwiązanie?