Czy strzały z tłumika mogą powodować zatarcie się cylindra i co może by przyczyną?
jak Ci strzela to albo zapłon źle wyregulowany, albo gaźnik.
nie spowoduje to zatarcia
a powiedzcie chopaki co moze byc spowodowane jezeli chodzi o gaźnik… u mnie mam taki cholerny problem ze przy ruszaniu wali mi z tego tłumika jak z karabinu, jak by benzyny nie dostawal i strzelal z wydechu
czekam na odp.
a powiedzcie chopaki co moze byc spowodowane jezeli chodzi o gaźnik... u mnie mam taki cholerny problem ze przy ruszaniu wali mi z tego tłumika jak z karabinu, jak by benzyny nie dostawal i strzelal z wydechu
U mnie na zimnym silniku jest to samo. Ma tak większość silników piaggio gilera :P gdy są zimne to w pewnym zakresię obrotów strzelają lekko :-?, ale tylko na zimnym silniku. Z reguły wystarcza regulacja gaźnika, ale gwarancji na to, że strzelanie zniknie nie daję.
Strzela wtedy gdy ma zbyt bogatą mieszanke. Jak jest zimny to nie nadąza przepalać i w tłumiku się to pali. Ja mam gilere wyregilowaną i tak nie ma ale jak miałem gaźnik przestawiony to strzelanie się zdarzało
u mnie panowie jest na odwrot, jak mam mało benzyny to wyjebie z chukiem z tłumika i zgasnie wtedy wiem ze to deficyt benzyny, ale teraz nawet jak mam pelen bak to kicha mi wydech przy ruszaniu, nawet jak juz się zagrzewa, dopiero gdy ruszam powoli to nic się nie dzieje … a do niedawna chodzilo normalnie, nie przeszkadza mi to ale no coz sprzedaje skuter i na pewno klijentowi się nie będzie to podobac jak po pol godzinnej jezdzie będzie z trudem ruszał…
jeszcze jedno, wkreci się na obroty i przy 60km/h tez kicha z wydechu jak z karabinu, ale to na szczescie jak jest zimny
JacoPL, Pierwsze odpalanie sqta w sezonie. Stał przez 3 miesiące chyba. Po odpaleniu i rozgrzaniu strzelał z tłumika i miał lekkiego muła. V-max się zmniejszył. Sprawdziłem doslownie wszystko, ale nie było efektów. Na końcu przeczyściłem tłumik kretem. Wyleciało kupe syfu, a po założeniu go spowrotem wszystko wróciło do normy :shock: sprawdź to u siebie.
tera to juz nie moj problem, skuter poszedl na odstrzal.
wydech przykrecilem na slowo honoru i pojdzie na pewno za 2 tygodnie, (odpadnie poniewaz gwint na cylindrze poszedl)
Bo jak ja jadę to on traci moc, kilka razy strzeli a potem się wlekę 40-50 i muszę odejmować gaz lub włączać ssanie. To wian zbyt bogatej mieszankiż
jak włączysz ssanie i dobrze idzie to znaczy że mieszanka jest zbyt uboga (za mało benzyny, za dużo powietrza)
bo kupiłem sobie filtr stożkowy. nie wiem czy zakładać teraz czy na początku wyregulować?..
załóż filtr stożkowy, wsadź większą dyszę, najlepiej kup zestaw dysz regulacyjnych i wtedy reguluj gaźnik śrubką od obrotów i mieszanki, potem jazda testowa i poprawki w regulacji.
właśnie mój skuter ma duzą dysze, bo mój skut pochłania ogromne ilości paliwa… oddaje do regulacji po Nowym Roku :mrgreen:
[ Dodano: 2008-12-28, 20:37 ]
a to może dlatego ze dostaje za mało oleju?