A więc… jak to zwykle po długim odpalaniu tego chińskiego złomu kiedy wreszcie odpali to jest tak. Rano to nawet ma powera ale jak się rozgrzeje to tak… przy zwalnianiu pierdzi, strzela chyba że trzymam więcej gazu… A jak ruszam to jak mu daje no tak 1/4 gazu to tak pierdzi jak by miał zgasnąć… a jak mu dam full gaz manetką to rusza ale nie z takim przyśpieszeniem co rano… Za mało benzł Dysza 75 cyl 60 ccm iglica max powietrze 1,5 obrotu.
powiem że nie wiem. ja miałem tak że jak zimny był skuter (palił z 1 rano) to szedł super ale dopiero gdy sę nagrzewał silnik (1km) to prędkość spadała do ok. 15km/h. okazało się że to była wina ssania może u ciebie też tak jest
Też mi chiński 4t strzela przy hamowaniu (przy samym zwalnianiu nie), nie doszedłem jeszcze skąd ani dlaczego
strzela, bo bęnyne dopala to bardzo fajny dźwięk jest, mi pasuje
jak strzela to tylko zawory
a czym można [u:4a8fa60c92]dokładnie[/u:4a8fa60c92] ustawić
szczelinomierzem
Jak strzela to znaczy że coś zaraz odpadnie w końcu to chińskie gówno jest =)
Ta to jak np specjalnie motorami strzelają to też im zaraz coś odpadnie? Kolejny nowy co się mądrzy … Najprawdopodobniej to zawory…
Być może właśnie to… bo jak go regulowałem… chyba z 400 km temu to jeszcze palił. Ładnie i wgl wymiatał
A przy tym mi spalanie pasowało… 2,5-3 l Ustawię zobaczę powiem czy się zmieniło. Tylko na razie za bardzo czasu nie mam.
[ Dodano: 2008-09-25, 16:45 ]
No i zobaczyłem te zawory. Jeden nie miał luzu a drugi miał za wielki. Znalazłem szczelinomierz i zrobiłem. I chodzi na razie.