Szukam taniego stroju na mato ( kurtka rękawice spodnie najlepsze jens) i da ktoś może zestaw jak najtańszy ale bezpieczny przy 100 km/h
nie ma czegoś takiego jak “strój bezpieczny do 100km/h”. Poza tym przed czym to ma chronić? Przed uderzeniem? Szlifem? Na jakiej nawierzchni?
Szlif asfalt
Szukaj na allegro w dziale odzież motocyklowa, zaznacz wyszukiwanie po cenie od najniżej i zobacz co ci się podoba, mnie wyszło koło 2tys więc swoich ci nie polecę ze wzgledu na cenę.
Kurtka alpinastar 1000zł
Kask airoh 800zł
Buty DXR Lace 150zł
Rękawice 15zł
Spodni jeszcze nie mam, ale dałem do krawcowej i wszyła łaty na kolanach i biodrach póki co.
Ja osobiście bym chciał to zrobić jak najtaniej ponieważ sam motorower 5-6 k to dać 1-1,5zl to za dużo i szukam np rękawic wiarę bezpiecznych a nie drogich kurtki i spodni
spodnie które wytrzymają szlif na asfalcie przy 100km/h dłuższy jak 5m to beda kosztowały więcej jak 1500… człowieku. Nia ma takich rzeczy za takie pieniądze.
Jakbyś liczył takie jako takie przywoite, tekstylne (nie za skóry) i z protektorami z pianki a nie kevlaru to wychodzi tak:
kurtka z 500zł i więcej
spodnie z 500zł i więcej
buty 300-700zł
rękawice od 200 w górę
kask… no tak z 500 i więcej.
Tak 1500-2000 to jest na dobry start ale protektory z pianki - chronią przed uderzeniem ale nie wytrzymają kilkunastu metrów szlifu
Kup takie na ile cię stać, bo każdy motocyklowy ciuch, nawet tani ochroni cię lepiej niż jakakolwiek odzież cywilna, sprawdź te buty co podałem, na allegro 150zł, czarne, wysokie, sztywne, są solidne i ładnie się prezentują.
https://www.youtube.com/watch?v=YOrfAWTBoc0&t=145s
Tutaj się gościu wypowiada, ale nie wiem jak z sensem zakupu tych rzeczy.