Otoz tak jezdziłem z kumplami jak co piatek i nagle skuter zaczał przerywac i jak stanołem to juz nie miał siły ruszyc tylko przerywał…pomyslałem, ze to gaźnik i zaczałem go regulowac lecz to dało tylko to, zemiał siłe się zbierac, ale juz nie schodził sam na niskie obroty ;/- nie dało się go wyregulować ja chciałem zrobić tak, aby obroty spadały to na wolnych mi gasła. Dopiero co wrociłem z garazu i wyczysciłem gaźnik, teraz cos nie chce odpalic… Czego to moze byc winaż??
Przewód od modułu do cewki się obluzował? Zawory do regulacji
gof, on ma aprilię sr, to jest 2T ten typ silnika nie ma zaworów do regulacji…
sprawdź też fajkę czy tam w środku taka blaszka nie wyleciała czy coś.
a zalewa ci świece :?:
sprawdź membranki
Mafioz napisał:
gof, on ma aprilię sr, to jest 2T ten typ silnika nie ma zaworów do regulacji...
No nie napisał że chodzi o 2T ;)
Mafioz napisał:
gof, on ma aprilię sr, to jest 2T ten typ silnika nie ma zaworów do regulacji...
sprawdź też fajkę czy tam w środku taka blaszka nie wyleciała czy coś.
dokładnie mi kiedy kumple zrobili dowcip i ściągnęli fajkę tylko tylko tak przyłożona zostawili i normalnie odpalał tylko jak mu gazu dawałem to się dławił i zdychał , i druga rzecz to filtr powietrza wyczyść
filtr wyczyszczony tez był, gaźnik wyczyszczony, iskra jest wiec co innego? jeszcze go wyreguluje, bo własnie myslałem, ze się rozregulował i wino tez tak mysli, dobra ide działac, ciekawe co z tego wyjdzie…
gof napisał:
No nie napisał że chodzi o 2T
A widziałes kiedys sr’ke 4T???bo ja nie
[ Dodano: 16-05-2009, 15:06 ]
no i odpaliłem i nie mogę go wyregulować ;/ ciagle sam łapie wysokie obroty, albo sa takie małe, ze gasnie. Udało mi się wyregulować tak aby nie brał wysokich obrotów to znowu jak pusciłem gaz to zgasł takie miał niskie obroty ;/ Co to moze byc?
[ Dodano: 16-05-2009, 17:04 ]
Wie ktos moze jak się zmniejsza dawke oleju w sr??? bo krece tymi srobkami i jest ciagle to samo ;/ moze tam przy dozowniku???
[ Dodano: 17-05-2009, 20:38 ]
wiec tak odpalic odpalił jak go wyregulowałem i musiałem z 15 minut krecic rozrusznikiem, ale i tak przerywał. Iskra jest i to bardzo dobra, paliwo dochodzi bo mi stara swiece zalało jak przełozyłem wiec co to moze byc??? Dodam, ze teraz juz nie chce odpalic. I wyciagnałem silnik, sprawdźiłem tłok, pierdziecie i jest god wiec czemu on nadal nie chce zapalic??? Ja mysle, ze to moduł, co wy na to???