Stożek czy seria ? ...

Witam!

Mam pytanie, mam w swoim roxie zamontowany stozek z allegro http://allegro.pl/item669317311_filtr_filtry_stozkowy_w_obudowie_chrom_46mm.html <– cos takiego… I jest to straszny syff, nie dosc ze glos do dupy to i osiagia gorsze… Jak go wyczyszcze i założę czysciutkiego idzie jak burza, po za tym mam muly na tym … Jak tylko zlapie trochę syfu, to juz vmax ledwo 60… I tu takie pytanie: Czy warto zakladac oryginalny filtr od yamahy?

Moj setup (jeśli mogę to tak nazwac):

Leovince rr,
Gaznik 21mm dellorto,
Wario Hebo NG,
Rolki 4g
Sprezyna Hebo +50 %
Sprezynki czerwone (nie wiem jakiej firmy).

+ten syfny stozek…

Skuter kupiłem na takich częściach, i ponawiam pytanie wyzej, czy założęnie seryjnego filtra pomoże? Skuter nie będzie lapal mulow ? Jak zrobie mu przegazowke manetka, to czasem zalapie… Gaznik wszystko mam elegancko wyregulowane (tak mysle.) Tylko dreczy mnie to czyszczenie filtra, ta oslona nic nie daje… Niby jest czysty, a itak trzeba go myc.

Druga sprawa:

Z czego zrobić uszczelke pod pompe wody ? Bo zauwazylem, ze woda mi kapie…

Pozdrawiam i proszę o odpowiedź obeznanych. : )

Z gory thx.

PS. Jesli nie ten dzial, to bardzo przepraszam i proszę o przeniesienie. Wg. mnie, ten temat powinien się tu znajdowac i tu go wpisalem. : ) )

stożek może być tylko kup gąbkowy bo takie stożki jak masz przepuszczają cały syf i brud

ps, a ten gaźnik to nie za duży jak na serie cyl :?:

Kupilem skuter i taki byl, stwierdzilem ze nie oplaca się zmieniac, bo az tak duzo nie pali :wink:

Masz serie cyl… więc jak najbardziej seryjny filtr… nie ma sensu zakładać stożka do seryjnego cyla bo to albo pogarsza lub minimalnie coś poprawi ale rzadko i przy dobrej regulacji… jeszcze taki filtr to już w ogóle… zakładaj SERIE!!!

na seryjny cylinder to bez dwóch zdań SERIA!

a zamiast tej uszczelki to mozesz posmarować silikonem