Witam!
Mam pytanie, mam w swoim roxie zamontowany stozek z allegro http://allegro.pl/item669317311_filtr_filtry_stozkowy_w_obudowie_chrom_46mm.html <– cos takiego… I jest to straszny syff, nie dosc ze glos do dupy to i osiagia gorsze… Jak go wyczyszcze i założę czysciutkiego idzie jak burza, po za tym mam muly na tym … Jak tylko zlapie trochę syfu, to juz vmax ledwo 60… I tu takie pytanie: Czy warto zakladac oryginalny filtr od yamahy?
Moj setup (jeśli mogę to tak nazwac):
Leovince rr,
Gaznik 21mm dellorto,
Wario Hebo NG,
Rolki 4g
Sprezyna Hebo +50 %
Sprezynki czerwone (nie wiem jakiej firmy).
+ten syfny stozek…
Skuter kupiłem na takich częściach, i ponawiam pytanie wyzej, czy założęnie seryjnego filtra pomoże? Skuter nie będzie lapal mulow ? Jak zrobie mu przegazowke manetka, to czasem zalapie… Gaznik wszystko mam elegancko wyregulowane (tak mysle.) Tylko dreczy mnie to czyszczenie filtra, ta oslona nic nie daje… Niby jest czysty, a itak trzeba go myc.
Druga sprawa:
Z czego zrobić uszczelke pod pompe wody ? Bo zauwazylem, ze woda mi kapie…
Pozdrawiam i proszę o odpowiedź obeznanych. : )
Z gory thx.
PS. Jesli nie ten dzial, to bardzo przepraszam i proszę o przeniesienie. Wg. mnie, ten temat powinien się tu znajdowac i tu go wpisalem. : ) )
stożek może być tylko kup gąbkowy bo takie stożki jak masz przepuszczają cały syf i brud
ps, a ten gaźnik to nie za duży jak na serie cyl :?:
Kupilem skuter i taki byl, stwierdzilem ze nie oplaca się zmieniac, bo az tak duzo nie pali
Masz serie cyl… więc jak najbardziej seryjny filtr… nie ma sensu zakładać stożka do seryjnego cyla bo to albo pogarsza lub minimalnie coś poprawi ale rzadko i przy dobrej regulacji… jeszcze taki filtr to już w ogóle… zakładaj SERIE!!!
na seryjny cylinder to bez dwóch zdań SERIA!
a zamiast tej uszczelki to mozesz posmarować silikonem