Hej.
Jeśli bym miał zamiar kupić cylinder Stage6 Sport Pro 70 ccm Minarelli LC, to potrzebowałbym jeszcze coś dokupić, np. wydech itd?
Ile KM on ma przy seryjnym wszystkim oprócz cylkaż
http://jednoslad.pl/sklep/product_info.php?cPath=21_25_431&products_id=34&osCsid=348208f6b4b6393c417466702f59e6e0
Oto on.
Czy do niego są dodatkowo łożyska, wał itd?
Do cylindra wału niestety nie dodają. Wydech byś potrzebował wymienić.
Na seryjnym wydechu po zamontowaniu cylindra i tak dostaniesz duzy zastrzyk mocy ale nie wskrzesisz całej mocy z cylindra.
Ja malossi sport 70 założyłem i miałem cały skuter seryjny, dostał niezłego buta, potem zamontowałem tłumik to już w ogóle taki kop że szkoda gadać.
Jak masz seryjny cylinder sprawny to najpierw kup wydech potem cylinder, wydech to podstawa, nie ma co tuningować jeśli wydechu nie zmienisz.
A czy koniecznie trzeba zmieniać wał przy tym cylku czy może zostać seryjny? bo przymierzam się do wymiany.
Piaggio NRG LC
jak nie masz kasy to wał zostaw, ale łożyska przynajmniej wymień.
Mafioz, dzięki, wino też.
Mam skuter sprawny…
cylek też ;D
A czy dobry będzie Techingas next-r do seryjnego cylkaż
A czy dobry będzie Techingas next-r do seryjnego cylkaż
Do seryjnego cylindra pojemności 50ccm to nawet ujdzie, ale i tak nie wyciąga całej mocy.
A przy cylindrze 70ccm tecnigas już wymięka i się w ogóle nie opłaca.
Więc jaki do seryjnego cylkaż
Proponuje Yasuni Z
http://jednoslad.pl/sklep/product_info.php?cPath=21_53_288&products_id=704&osCsid=7b0c8694c71957d0ef6c361d60b5b3fc czy jeśli do swojego malaguti włozzył bym ten cylinder to co musiał bym zmieniac z jakim wydechem on by Grał Ok cz było by czuc te przzyjebanie mam serie i sprzegło Hebo i sprężynę centralna 22 czy f12 maiła by juz moc?
Jasiu226, Dobrze mówi, Ja bym też laser x-pro polecił, zarówno yasiek jak i laser dobrze spisują się pod 50 a i na 70 dają rade, z cenie tych 2 wydechów lepszego nie znajdziesz. Z tym że Laser x-Pro jest jeszcze tańszy od Yasuni Z, jest w chromie czyli nie zardzewieje a yasuni tak, osiągi i moc na tych wydechach są porównywalne, prawie że takie same według mnie.
Czy jak bym załozył ten cylinder co wyzej napisąłem sprzegło Hebo i jakis tłumik ?? pomozcie z wyborem czy stage 6 pro bedize dobry? do było by juz “z gazu na koło”
[ Dodano: 2008-10-18, 19:10 ]
Cylek to Motoforce Sport 70ccm AC moc 9-10 koni
Jeśli tłumik Stage6 Pro (nie replica) to może i by szedł z gazu po dobrej regulacji, ale jakbyś jeszcze kupił gaźnik to było by dużo lepiej ;p
Czy stag nie będzie za mocny ? Bo mam do kupna taki wydech i gaźnik 17 za 350 zł opyla się po przebiegu 2 tysie?jaki był by v-max z gaźnikiem?
Nie, Stage6 Pro nie będzie za mocny, To jest klasa sport więc do cylindra SPORT będzie idealny, jeśli oczywiście mówimy o tym wydechu:
http://sklep.mieloch.pl/product_info.php?products_id=536&osCsid=7f1cf0698e315ef2be2f8520086b4f99
Jeśli jest wydech w dobrym stanie, bez wgnieceń, dziur i nie ma dużo rdzy na sobie to według mnie się opłaca.
bo obecnie mam u siebie 2 f12 jeden Lc nie moj i Ac moj i ten lc to jest pocisk po remocie czy jak załoze 70 do mojego ac bedize lepij chodził od Lc seri ?