Siema.Mam 4 pytania odnosnie tego cylka. -jaka dysze założyć do serii gaźnika mam teraz 65. -czy seryjny pasek wytrzywa czy go zmienić a jeśli tak to na jakiż -jaka swiece kupić? -czy 400km docierania wystarczy? proszę o wyczerpujace wypowiedzi bede nagradzal pochwalami!
-będziesz musiał dać dysze tak z 90-100 jak nie więcej, lepiej gaźnik wymienić -Jak chcesz założyć tylko cylinder to zawrotnych prędkości nie osięgniesz raczej wystarczy. -chyba z krótkim gwintem (ALE PEWNY NIE JESTEM) - Jest to aluminium więc wystarczy.
Widze, że na siłę chcesz zaoszczędzić na najbardziej potrzebnych rzeczach. Lepiej kup wario i wydech- lepiej na tym wyjdziesz, bo przy zmianie cylka niema co oszczłdzaż. Po 1 wymiana gaziora na minimum 17,5mm (widział bym 19). Pasek też wypada zmienić, ale na gumowy :-P Docierania spokojnie 300km starczy bo to alumarcin17 napisał:
Siema.Mam 4 pytania odnosnie tego cylka. -jaka dysze założyć do serii gaźnika mam teraz 65. -czy seryjny pasek wytrzywa czy go zmienić a jeśli tak to na jaki -jaka swiece kupić? -czy 400km docierania wystarczy? proszę o wyczerpujace wypowiedzi bede nagradzal pochwalami!
Wario i wydech juz mam wymienione kolego siwy ale mi nie chodzi o gwint tylko o cieplote!taka jak seria
ciepłota tak 7 lub 8 będzie dobra
seryjny gazior przy sporcie? To się prosi o pomstwe do mnie. Zmieniaj na 17,5 a to już! Do sporta zapodaj BR8HS.marcin17 napisał:
Wario i wydech juz mam wymienione kolego siwy ale mi nie chodzi o gwint tylko o cieplote!taka jak seria
Ale to s6 sport pro mi się wydaje że to długi gwint.
Karol zamknij się już ;s jak patrze to mi się ?ygaż chce na seryjnym gaźniku jest dobrze na 17,5 będzie kapke lepiej… i na seri może jeździć dysza ~90
Docieraż ~300km już powinien był si
Pasek wzmacniany np Hebo Kevlar
Postrach masz racje wkacy to jest sport a nie racing.Wiec 90 starczy dyszażA ze swieca zobacze jaki gwint jak mi paczka dojdzie bo juz zamowilem Tylko napiszcie mi jaki symbol ten swiecy!
sam mam ten cylinder dobrej klasy moc jest ok. rolki mam 4,9 ze względu na obroty… 100lata bez problemu. swieca z dlugim gwintem
Postrach napisał:
Ale to s6 sport pro mi się wydaje że to długi gwint.
Karol zamknij się już ;s jak patrze to mi się ?ygaż chce na seryjnym gaźniku jest dobrze na 17,5 będzie kapke lepiej... i na seri może jeździć dysza ~90
Tak to sobie do starszej wo?aj :lol:
12 jest za mały dla sporta nawet jakby daćnajwiększą dysze, ale jak lolki chcą się wym?drzaż, to proszę bardzo. Tylko jak sport nie dociągnie wam 2-3tysięcy to później nie marudziż, że się przegrzaż itp.
Postrach ciekawe czemu ty jednak zmienićes gazior na 17,5 jak mogłeś sobie kupić za tą kase np. sprzęgło bo na seryjnym to wstyd jeździć :570: ?
a kevlara to sobie wiesz gdzie mozeszł
jak coś to tylko guma, bo kevlar p?ka a guma się rozciagnie i nie narobi szk?d
karol17 jeśli się nie znasz, to zamilcz!
Może jeździć na seryjnym gaźniku, tym bardziej że w keewayach montowany jest seryjnie rozmiar 14.
Robiżem ostatnio skuter ( wk?adażem polini sport) i seryjny gaźnik zawo?aż dyszę 65, bo na większej go zaleważo, więc nie ma z tym reguły, więc marcin17 kup z 3 dysze- 70, 80, 90 czy coś takiego i będziesz miał jakiśpunkt odniesienia.
I nie rozumiem jaki wstyd jest jeździć na seryjnym sprzęgle… :oops:
Oki kupie te 3 dysze!Tylko jak z tym paskiem bo ten karol mi juz mieszać
Jakość idzie z cen?
To chyba jest jasne!Odkrycia nie zrobiles.Ja nie pytalem czy jakosc idzie z cena
tylko jaki mam kupić pasek czytaj uważnie!!
Pasek (najlepiej stage6 wzmacniany-lepszy nie potrzeba albo polini kevlat), 400km docierania spokojnie wystarczy,dysza ok 85 do seryjnego gaźnika, a swiecy nie trzeba wymieniac (ja jezdze na seryjnej)…
sp33dway napisał:
400km docierania
który to raz juz piszą, że pasków się nie dociera :P
na kevlarze dajesz w gaz i sam się u?o? odpowiednio po jakimś czasie.
Jeżeli chodzi o dysze to nikt ci tego nie powie bo nie wiadomo ile twój filt daje powietrza np. ja mam sport pro gaźnik 19mm PHBG i mam dysze 125.
Pasek ci na pewno wytrzyma chyba ze juz się rozlatuje to radze wymienić.
świeca z cylkach AC (powietrze) jest z krótkim gwintem a w LC (ciecz) z długim gwintem zalecam świece o ciep?ocie 8-9 chociażświeca i tak ci nic nie da bo to nie jest Cylek Evo.
400 km to nawet za dużo ale lepiej zrobić więcej niż mniej ale powinno się docierać 300 Km a tak wogule to jak kupisz cylinder to tam jest instrukja jaka świece trzeba wsadzić itp. To chyba tyle…
Lolex napisał:
powinno się docierać 300 Km
Kto Ci takich głupot nagadaż?? :lol: :roll:
Zak?adasz kevlar dajesz w pi**e i pasek sam się ułoży po tych 300km nic nie trzeba docieraż
EDIT:
Sory źle zrozumiałem :P
corey93 napisał:
sp33dway napisał:
400km docierania
który to raz juz piszą, że pasków się nie dociera :P
na kevlarze dajesz w gaz i sam się u?o? odpowiednio po jakimś czasie.
Czytanie ze zrozumieniem się k?ania. Te 400km tyczy?o się docierania cylka. To i tak aż za dużo, bo 250-300km styknie
Powiem tak cylinder docieraj 500km ani km mniej pasek zaloz jakis pod klase spotr gaźnik 17.5 dellorto i odaj do wyregulowania to inii ladnie dysze itd dobiora i będzie good tylko powiec czy ma byc na przyspieszenie czy na v-max ;]