Witam , czy to normalne jest że tłumik bez rolek zamulaż Jak jadł do 55km/h to strasznie muli , potem dostaje kopa i koniec przy 77km/h , tłumik jest do dupy? Mam seryjne rolki…
Proszę o pomoc.
Zmień na 2g lżejsze!
To pomoże? Czyli 4.1g
sztywny15 napisał:
To pomoże?
Tak, kiedy wymienisz tłumik na sportowy rolki trzeba daćlżejsze. Jakieś 1-2g lżejsze powinny pomóc :)
Tak zrobić, a co myślisz o tym dodatkowym zestawieś:
http://sklep.mieloch.pl/product_info.php?products_id=2805{3}960&osCsid=f891cbd6ed4f3bbbe24c8321f4bae50f
http://sklep.mieloch.pl/product_info.php?products_id=2809&osCsid=f891cbd6ed4f3bbbe24c8321f4bae50f
‘ofkors’, że nie zaszkodzi Tylko nie wiem czy zdo?asz trafił za pierwszym razem co to twardości. Ja wziąćbym kilka kompletów i por?wnywał:)
Zażołyżem rolki 4.1 g i skuter kosmicznie przyśpiesza:) , ale v-max jest takie same jak wcześniej:( Może trzeba coś innego wymienić?
pewnie ze jak załozysz rolki o 2 g lżejsze to nie zyskasz na v-max trzeba było kupić o 1-1.5 lżejsze to by zyskać na maxie
zmiana rolek na v-maxie daje znikome efekty najwyżej 2/3kmh więc to mija się z celem, rolki dają najwięcej na przyśpieszeniu i niwelują muły itd ale na pewno nie dadzą na v-max 5kmh przy dobrym przyśpieszeniu i braku do?k?w w przyśpieszeniu. Teraz musisz wyregulować, resztą. Jak? masz sprężynę dociskow??
Fabryczną ,tłumik mi dać bardzo dużo - świetne przyśpieszenie. Teraz skuter chodzi jak rakieta!
a teraz przyśpiesza równodo v-maxu czy dalej ma do?ka w przyśpieszeniu? Wsadź centralną twardszł, ja bym wsadzić TopRacing +15% albo jej odpowiednik innej firmy.
Chodzi pięknie że aż miżknie:) Nie ma żadnego muła , tylko słabe mam sprzęgło bo mi nie podrywa na k??ko:) Skuter wcześniej przy dawce gazu szedł powoli na 5tył obr/min i zwolniż dalej przyspieszy? do 5.5tys.obr/min potem spadły obroty na 5 tysięcyi po 6 sekundach zaczął pooooooowoli iż? w górę … a teraz dam buta to tylko ?wist idzie:) od razu na 8 tyłiżcy obrotów!
to jak nie ma mułów i leci do maxa równoto już chyba nie masz co regulowałw przekładni.
A ja mam sprzęgło i dzwon stage6 i sprężynę Top racing +15% i białe sprezynki te co dali wraz ze sprzegżem i mam mu?y. Co mam zrobić??? Rolki jakie sa to chyba 4,75 bo takie dali do tecnigasa. Zażozyc 5-5,5 g? A moze pasek się slizgaż??? A i jeszczsze zaunwazylem ze na wariatorze jest pekniecie tak na oko na moze z 0,5cm przy samej tulei. Czym to moze byc spowodowane?? A moze założyć czerwone sprezynkiż
jak ma mu?y w przyśpieszeniu to wsadź lżejsze rolki, a wario jak jest p?kniżte to je wymienić bo Ci się jeszcze rozsypie w czasie jazdy i większe szkody będą.
Witam ja mam takie pytanie bo jak wiadomo to blokada w tym wydeszku czyli Stage6 pro replica jest zwezka umocowana nadwoch spawach.Ciekzo jest ja wyciagnac jak juz wiemy od innych forumowiczow.Ja sobie z tym dosc szybko poradzilem.Usunąłem te zweźka tylko jeden spawn malutki zostal drugi zostal usuniety.I moje pytanie brzmi czy ten 1 malutki spawik który zostal moze mieć jakis wpływ na osiagi y czi oplaca mi się od nowa zdejmowac tłumik i usuwac ten spaw.Prosze o szybką pomoc
jak ten spaw jest malutki (a duży to na pewno nie jest) to jak go usuniesz to pewnie nie poczujesz nawet różnicy ;p Ja bym zostawił a usuną kiedyś przy okazji jak tłumik ściągnac. Po odkręceniu tłumika trzeba wymienić uszczelkę pod cylindrem żeby był lepiej uszczelniony, starą już tak dobrze nie uszczelnisz, dla mnie za dużo zachodu a różnica w osiągach żadna.
Dzieki wielkie.To nie bede nic sciagal:D teraz tylko problem zeby jakos wyregulować ale nie mam pojecia jak się za to zabrac
wyreguluj gaźnik, przejedź z 15km i odkręć świece zobaczyć jaki ma kolor, elektroda ma był taka rudawa a gwint czarny, Jak elektroda jest za ciemna lub czarna daj więcej powietrza, jak zbyt jasna więcej paliwa. jak zrobisz z gaźnikiem weź się za napęd. Najlepiej było by kupić zestaw sprężyn dociskowych i zestaw rolek testowych, i kombinować niestety w tym Ci za bardzo już nie pomogę bo nie wiem jaki masz tuning w skuterze, jak napiszesz co masz wsadzone to mogę trochę pomóc. Ale zestaw rolek testowych dobrze było by kupić. PS. Możesz kupić też sprężynki sprzęgła Hebo Niebieskie/Czerwone (zależy co masz w skuterze) dla lepszego startu.
Ja regulowałem koledze taki wydech to ma teraz ustawienia twarda sprężyna centralna, miżkie sprężynki sprzęgła,i lekkie rolki coś ok 4g i to była regulacja na gaźniku 17,5 bo na 12 jest ciełko