witam czy mozna calkowicie odlaczyc elektrozawor ssania i jezdzic bez niego..?? chodzi mi o to czy silnikowi sie nic nie stanie... mianowicie zgobilem ta malutka srubke ktora jest na gorze tego eletrozaworu czyli tak jakbym jak wykrecil na maxa i nie wiem teraz czy jezdze caly czas na ssaniu czy calkowicie je wylaczylem... prosze o pomoc
Cześć. Najłatwiej o tym się przekonać zostawiając skuter na luzie. Jeśli czujesz, że pracuje za wysoko to świadczy o tym, że jednak tak. De facto nie musisz "wyłączać" ssania. Zawsze można to zrobić regulacją gaźnika. Zredukować ilość paliwa w mieszance.
Inne wyjście. Pozostaw skuter do ochłodzenia. Zobacz czy na zimno bedzie szybciej pracować, a potem zwolni.
znalazledm inna srubke ktora pasuje i jak ja wkrecam to iglica w ssaniu sie wysuwa wiec jak jest wykrecona to ssanie jest wylaczone tak mi sie wydaje...do pewnego czasu nawet jak byla ta srubka to tak bylo ze pracowal szybciej od pewnego czasu pracuje tak samo zanim sie nagrzeje to gasnie pozniej jest ok
To normalne w chińskich skuterach, kończy się ssanie i gaśnie. Po prostu za wcześnie się wyłącza. Rozwiązaniem jest ogólne podkręcenie wolnych obrotów, albo zwiększenie paliwa w mieszance. Ma to niestety swoje wady.
i jeszcze jedno jak odlacze kostke od ssania i nie bedzie napiecia to co nie bedzie dzialalo?? czy jak to jest?? nie wiem dokladnie na jakiej zasadzie to dziala
i jeszcze jedno jak odlacze kostke od ssania i nie bedzie napiecia to co nie bedzie dzialalo?? czy jak to jest?? nie wiem dokladnie na jakiej zasadzie to dziala
Niee, brak napięcia = brak działania.
leszku ale jak gdzies wyczytalem to pisze ze jak odlacze ssanie to bedzie swiece zalewac... i nie wiem co dalej czy to prawda...
mam wlasnie takie ssanie http://allegro.pl/item957521887_elektrozawor_ssanie_keeway_fokus_hurricane_2t_zip.html i pod ta gumka na gorze jest mala srubka
leszku ale jak gdzies wyczytalem to pisze ze jak odlacze ssanie to bedzie swiece zalewac... i nie wiem co dalej czy to prawda...
Myślałem, że pytasz tylko o to co się stanie jak się je odłączy, nie zrozumiałem drugiego dna tego pytania:) Oczywiście brak ssania jest niekorzystne dla silnika i świecy, powoduje też duży dyskomfort - po prostu będziesz musiał ręcznie rozgrzewać silnik trzymając manetkę:)
Lepiej po prostu kup nowy, 25 PLN:) No albo znajdź te śrubkę:)
no dziekuje leszku za pomoc lecz nadal nie wiem czy ta srubka ma byc wkrecona zeby bylo wlaczone czy ma byc wykrecona..a u mnie nie ma zadnego specjalisty
:((
leszku jesli mam gg to moze tam pogadamy chwilke jak masz czas
leszku jesli mam gg to moze tam pogadamy chwilke jak masz czas
Oj, przykro mi, nie mam GG:( Wiesz, moim zdaniem zrób tak: wkręć ją całkowicie. Postaw skuter na nóżce centralnej. Zobacz czy kręci się tylne koło i czy obroty nie są za wysokie. Jeśli skuter pracuje normalnie to zapomnij o problemmie.
bo z tego co wnioskuje z lektur to jesli mialbym reczne ssanie to ciagnac za linke cofam iglice - wlaczam- tak jak mam teraz a gdy je wylaczam linka cofa je tak gdyby srubka byla wkrecona wiec jush chyba kumam :)