Ssanie i ładowanie

siema kupiłem gaźnik ze ssaniem recznym a wczesniej miałem automatyczne czy macie jakis pomysł gdzie można było y zamotowac jakas dzwigienke jak ja zrobić do ssania ? A co do tego ze nie miałem ładowania gdzy odłaczyłem ssanie pozostały 2 kable w których jest cos ok 12v tyle ile do ssania idze a ze nie mam ładowania kolega powiedział mi zebym te 2 kable podłaczył pod akumulator to bede miał ładowanie i wszystko co o tym myslice czy ak się nie rozwali bo i tak bede musiał kupić nowe aq co myslicie jak zrobić ssanie i czy te ładowanie będzie ładowac i czy nie przeładuje?

Ssanie to możesz dać taką przerzutkę od roweru typu motylek i gdzieś to schować. A co do tych kabelków to ja bym po prostu je zaizolował i niech będą tam gdzie były tyle że niepodłączone.

ale czy można wkozystac napiecie w tych kabelkach do ładowania aq czy nic się nie popali aq itp wiesz nie mam ładowania a ze nie mam ładowania nie mam kieronkow sygnały bez akq itp czy nic się nie popali

Ja bym nie ryzykował :stuck_out_tongue: Ale zrobisz jak chcesz, poszukałbym przyczyny tego nieładowania a nie rzeźbił tak elektrykę.

a co moze byc tego przyczyna?

może jakieś zwarcie albo przetartypęknięty kabel. Musisz poszukać

juz szukałem mam rozwalony rgulator

To wymień regulator

i to na pewno pomoże?

[ Dodano: 2008-09-25, 21:05 ]
oddałem do elektryka sprwdził powiedział ze jest w 50 % sprwwny

Skoro jest uszkodzony i wymienisz na dobry to na pewno nic złego się nie stanie

nie mam kasy na takie inwestycje na razie:p a jeśli to niepomoże to co moze yc winaż

A akumulator jest dobry?

teraz to juz jest szrot ale był dobry ale jak odłacze kable od akumulatora to z nich idze tak 0.10 V

to te napięcie najprawdopodobniej masz z akumulatora a nie z prądnicy, jak wymniesz aku to też jest tam 12V???

wejdz na gg to popiszemy ok?

[ Dodano: 2008-09-26, 14:11 ]
pisac wypowiadac się !

POdlacz go do prostownika i zobacz co czy wszystko będzie dzialac. Bez sprawnego regulatora mozesz zapomniec ze będzie dzialac jak należy.