Śruba przy kole(zdjęcie) honda sh 50

Witam. mam problem czy ta śruba(pokazana na zdjęciu) powinna się kręcić gdy koło się kręcię skuter honda sh 50

Zdjęcie:
http://img228.imageshack.us/my.php?image=20090205367wn3.jpg

ta śruba nie powinna się kręcić bo ta śruba to jest ośka koła a w kole masz łożysko no i koło powinno chodzić na tej ośce a jeżeli ci się kręci to chyba masz coś nie tak

ale o ileto jest skuter to powinno się krecic takie jest moje zdajnie

Pewnie, że się ma kręcić!

Tak jak Noras i Jasiu. One powinno do końca przylegać do kola i kręcić się razem z nim.

Sory za wprowadzenie w błąd ale nie zerkałem na fotkę.
Ta śruba za żadne chiny nie powinna się kręcić. Możliwe ze ci się łożysko zatarło.

Patrico, chyba nie spojrzałeś na zdjęcie, bo koło jest z prawej strony na wahaczu i ta śruba przylega do wahacza, a nie do koła.

to nie powinno się kręcić bo to jest tylko ośka jak by się kręciła to by się śruba zakręcała albo odkręcała cały czas jak byście nie widzieli to koło ma podwójny wahacz i pełni to role ośki. To musi być rozwiązane w stylu motorów albo tak jak przednie koło czyli macie sztywną ośkę :

To na 100% ma się kręcić. W wachaczu jest pewnie łożysko wsadzone. Przeciesz nie zrobili by oski tak jak z przodu bo by musieli dać zebatke do kola i łańcuch :lol:

Musi się kręcić bo tam jest łożysko wcisnięte i ta śruba robi jako dokrecenie koła tak jak w zwykłych skutach typu aerox wylko tu zamiast podkładni jest cały wahacz przykręcony

Ta śruba powinna się kręcić, tak jak mówią przedmówcy jest to osadzone na łożysku.

No i po co piszesz to samo co wyżeją? Warn za spam. SiWy

Kurde co za głupoty piszecie. Pomyslcie logicznie. Ona nie ma prawa się kręcić. Jakby się krecila to non-stop tarlaby o ten stelarz metalowy. Po to jest ta śrubka, żeby utrzymac ta ośke nieruchomo, zeby kolo moglo się na niej krecic. Nalezy logicznie pomyslec najpierw…

Pomyśl logicznie yrch :wink: Tam jest łożysko zamontowane, które zapobiega tarciu. Gdyby to było na stałe, czyli byłaby oś, to trzeba by wstawić dodatkową zębatkę do napędu, żeby koło mogło się kręcić, a raczej tak nie jest, bo zamontowanie łożyska jest prostsze.