Witam mam pytanie czy ten srodek jest dobry do czyszczenia skutera ?
http://sklep.mieloch.pl/product_info.php?manufacturers_id=16&products_id=168&osCsid=a0ee91c3b85971564816a43462a187fe
Dobry, sam go używałem. Polecam.
dobry ale wg mnie nie warto przepłacać lepiej jedź i kup jakieś środki w motoryzacyjnym na pewno coś polecą.
Mogę ci polecić “Plak”, bardzo dobrze sprawdza się w czyszczeniu plastików
plak w krośnie każdy tym czyści skuterki :] nie ma co przepłacać , bardzo dobry środek a jak jeszcze dostaniesz w płynie a nie w aerozolu to już lepiej trfić nie mogłeś aha jeżeli masz siedzenie obite w skurze nie psikaj plakiem … bo przy odkręceniu manetki pasażer może mieć problem z utrzymaniem …
Ja tam nie korzystam z plaka. Wolę karchera… Plak zostawia tłustą warstwe na lakierze i potem wszystko się do nich lepi każda mala muszka itp.
nie każdy ma 500<x zł zbędne do wydania więc trzeba się zadowolić ręcznym myciem jeżeli chdoziło ci o myjke ciśnieniową :->
nie każdy ma 500<x zł zbędne do wydania więc trzeba się zadowolić ręcznym myciem :) jeżeli chdoziło ci o myjke ciśnieniową :->
a co za problem podjechać na stacje benzynową?? na niektórych orlenach mają myjki ciśnieniowe na żetony. 2zł i już masz sqta umytego. Są też myjnie samoobsługowe, w których wrzucasz kasę i możesz umyć karcherem. Masz do wyboru kilka opcji : samą wodą, wodą z szamponem itp.
ahaa właśnie pojawiło się coś takiego na stacji “bliska” jak to jest z tym myciem ? ile się tam kasy pcha i to jest na czas ? czy na ilość zużytej wody ? (taki mały offtop)
motórzysta, ja widziałem takie coś, że 1zł=1 minuta. Za 2-3zł umyje całego skutera :]
ile się tam kasy pcha i to jest na czas ?
chyba 2zł za 5, albo 10 minut. jakos tak chyba. Wszystko zależy od tego jakie mycie weźmiesz ;) u mnie podstawowy program kosztuje 2zł i jest on z tego co pamietam na 5 minut. A tyle spokojnie wystarcza żeby umyć sqta ;) najpierw płukanko sama wodą, potem nakladanie "piany" :lol: i na końcu płukanie 8-)
u nas w mieście jest pełno takich myjek bezdotykowych ja za dwa zł umyłem trzy skutery wszystkimi programami. to jest super zawsze tam myje skuter, a nie latanie z gąbką i wiadrem
dobra dzięki za wiadomość teraz będę jeździł myć na stacje :]
Ja też xD tylko gdzie ja znajdę taką myjkę uniwersalną i czy one nie zaleją skutera ?
Pracuj nad pisownią. Jacob555
one nie zalejo skutera ?
nie. ja zawsze tak myję :P czasem moze trochę wody do schowka nalecieć jak jest źle uszczelniony :lol:
ja jeżdżę na takie coś i jak jeżdżę na nią prawie 1rok to się jeszcze nic nie stało
Ja 2 razy mylem na takim czyms i to jest dobre jak maja ciepla wode Bo u mnie np w lato wylaczyli i się kijowo mylo. Ale jako ze posiadam karchera i dobre plyny to sam sobie myje w domu pod cismieniem. Ale i tak lekko zruszam brud z plastikow bo cisnienie wszystkiego nie zalatwi.