Środek czysczący układ paliwowy

Witam mój ojciec leje do swojego samochodu różne dodatki do bęzyny , czyszczące wtryski itd czyszczące układ paliwowy , usuwające nagar i właśnie czy coś takiego może się sprawdźić w 2 sówie ? chciałem tam nalać środek czyszczący nagar cos takiego : http://allegro.pl/item513359463_uszlachetniacz_do_benzyny_czysci_uklad_paliwowy.html w skuter jeździł i dalej jeździ bo mam cały zbiornik tego oleju orlenowskiego ten czerwony nic do tego oleju nie mam ale niestety przy jego użyciu powstają duże ilości nagaru ! chce go wyjeździć do końca i puźniej lać act>evo ! proszę o opinie

hmm ja doświadczenia z takimi cudami nie mam ale nie radzę do skuta lać a zwłaszcza do 2t moze ci go zmulić, może się dławić itp. lepiej od razu wylej ten olej dziadowy zanim zatrzesz cylek, gdyż te tanie dziadowe oleje nie nadają się do niczego,

zatrzeć nie zatre cała okolica na tym jeździ w tym 70 cm aerox kumpla i śmiga jak głupi tylko kopci i ten nagar , kumpel na rg 125 i wszystko git …

To weź ran na miesiąc ściągnij głowice i cylek, wytrzyj suchą lub zwilżoną paliwem szmatką przetrzyj cylinder i tłok, złóż i będzie jak nowy. Sam tak robie.

o weź ran na miesiąc ściągnij głowice i cylek,

tak i za 10 razem nie przykręcisz głowicy, bo będzie gwint tak zjechany, że nie dokręcisz... :roll:

Takie środki nic nie dają :/ już lepiej wziąźć ten nagar samemu usunąć przy pomocy wodnego papieru sciernego :/ podobno polerka denka tłoka i kanału wydechowego powoduje zmniejszenie się ilosci osadzanego nagaru, ale nie wiem czy to prawda...