spsób na zerwane gwinty w platikach?

witam
mam pytanie czy jest jakiś sposób na zerwane gwinty w plastikach?bo śruba mi się kręci i nie trzyma ;/ chodzi mi o czachę.z góry wielkie dzięki za pomoc :wink:

wkręć wkręta albo tą śrubę o rozmiar większą i po sprawie a jak plastik jest taki bardzo twardy że by mógł popękać to weź zrób gwint większy.

Nie rob większych gwintow… Wkrety sa najlepsze ja tak mam polowe plastikow przykrecona ;))

a może jak bym wziął poxiline napchał do tych dziurek i potem wkręcił śrubkę to by zdało to egzamin czy nie?

ale pomysl jak to pozniej odkrecisz jak ci zaschnie, ewentualnie mozes sprobowac napchac tej poksyliny tam wkrecic srobke zeby tylko przerobiła gwint, wykrecic ja i poczekaz az wyschnie, ale czy to niebędzie zbyt kruche?!

To już lepiej plasteliną. Albo woskiem ze świecy. Weź jakieś szersze te wkręty, albo na takie opaski zaciskane plastikowe.

zaczyna się kombinowanie z tak banalną sprawą. :roll:
weź te śruby co masz jedź do jakiejś castoramy pomierz i wgl i kup o rozmiar większe i po problemie. do mocowania plastików seryjnie są raczej wkręty więc z kupnem wkręta rozmiar większego nie będzie problemu.