Sprzęgło i Wariator

W mojej s9 mam już wydech Tecnigas RS o taki właśnie: http://img223.imageshack…dsc00551sr7.jpg Chcę kupić jakiś wariator i sprzęgło. Myślałem nad Malossi Multiwar i teraz jakieś sprzęgło myślałem nad Sprzęgło Polini Speed Clutch, ale jest jeszcze podobne do tego tzn. Sprzęgło Polini 2G Evolution II tylko, że jest droższe od tamtego więc nie wiem czy warto dopłacić. Skuter oprócz tamtego wydechu nie ma nic więcej a chciałbym żeby to wszystko ze sobą dobrze zgrało. Aha i czy jakbym kupił tamten wariator i któreś z wyżej wymienionych sprzęgieł to czy bym musiał dokupić coś jeszcze do regulacji czy tam już wszystko by było? Bo bym chciałbym kupić raz a dobrze. Pzdro.

jak nie masz mocnego tunu nie kupuj 2 g revolution kup t e tansze sprzeglo

Jak chcesz kupić raz a dobrze, to kup Polini 2g. Nie musisz wtedy kupować rzeczy do regulacji… Do polini clutch będziesz musiał dokupić komplet sprężynek i męczyć się z zmianą;p

Dokładnie jak nie masz zamiaru wsadzić jakiejś mocniejszej 70 to nie kupuj 2G nic ci nie da. Do seryjniaka kup zwykłe RMS racing pro za 150zł i będzie gitara.

Marian napisał:

RMS racing pro

Jest to sprzęgło nawet powiedziałbym gorsze od seryjnego. Kompletnie nic nie daje!! Sprawdzone w 2-óch skuterach. Jeśli chcesz w przyszłości tuningować jeszcze coś to kup 2G! Jeśli nie, to może być to polini clutch albo małossi...

dobra więc lepiej kupić 2g raz a dobrze no nie bo w przyszlosci bede wsadzal 70cmm i nie bede musial kupowac zadnych rzeczy do regulacji jak kupie te 2g? tam juz jest w zestawie czy po prostu nie trzebaż aha i czy ten wariator mallosi mulitwar będzie dobry? aha i czy do niego bede musial cos dokupic?

Malossi multivar jest OK, to bardzo dobry wariator. Kup od razu komplet rolek testowych do jego regulacji

jak zamierzasz wsadzić 70ccm to lepiej kup polini speed control da ci więcej prędkości, mallosi jest dobre do seryjniaka bo da potężnego buta a już przy 70ccm tego nie odczujesz :smiley:

no a slyszalem ze jest cos tkiego Polini eco kit i tam jest wariator i nie trzeba dokupowac do niego nic bo all jest warto go kupić? i np wtedy sprzeglo by bylo polini g2

jak pasuje do twojego skuta to mozesz brac :stuck_out_tongue: :stuck_out_tongue: ja btym ci polecil wario polini 9 rolkowe wtedy bys poczul buta po założęniu wkoncu 9 rolek to nie 6

[ Dodano: 2008-10-08, 18:08 ]
nie pamietam jak się nazywalo

Polini Super Speed… A niby czemu lepiej 9 rolek a nie 6? :sunglasses:

siwy_fact, niezgodze się z tym, ze speed control jest dobre do 70cc. Z moich obserwacji wychodziło zupełnie inaczej. Speed control bardziej pod serje się nadawało :stuck_out_tongue: Najlepiej zrobisz kupując super speeda O eco kicie wiem tylko to, że pasek sprawia, ze cena jest tak wysoka :stuck_out_tongue: heh super speed jest od niego lepsze

a jak myslicie czy dobrzy by byl taki zestaw: malossi multiwar i sprzeglo polini 2g podobno najlepsze sprzeglo a wariator tez podobno bdb. aha i czy jakbym to kupil to czy bym musial cos do tego dokupić do regulacji czy tam all jest czy po prostu nie trzebaż

Na pewno musisz to wyregulować, kup zestaw testowy rolek, zestaw sprężynek sprzęgła, i sprężyny centralne i reguluj metodą prób i błędów.

Marian, po co mu do tego sprzęgła sprężynki tam się naciąg reguluje śrubami!!

W sumie racja.

czyli do sprzegla nic nie muszę dokupowac a do wariatora chyba tez nie bo tak jest napisane ze w komplecie sa rolki i jakas sprzezyna czy cos takiego. a wiek ktos zmoe czemu forom mieloch.pl nie chodzi

Takie sprzęgło

LINK

wario małossi

i przydał by się dzwon do tego najlepiej taki:
LINK

oraz rolki testowe

ale po co rolki testowe jak tam w małossimulti war jest komplet rolek i sprezyna dociskowa zreszta oddam to do zrobienia dla fachowca który ma soln yamahe wiec on chyba wie jak to zrobić.