http://tablica.pl/oferta/skuter-2-kaski-doinwestowany-gwarancja-dowoz-CID5-ID1T4xH.html
Sprzedam skuter ;)
http://tablica.pl/oferta/skuter-2-kaski-doinwestowany-gwarancja-dowoz-CID5-ID1T4xH.html
Sprzedam skuter ;)
2012 rok i takie przeróbki? Opona nowa? Nie chcę wiedzieć co było robione z tym skuterem. Nie polecam
Fajnie się jeździło na kole? :D
Z tego co widzę to pewnie jeżdżone było na kole, palone gumy, i dlatego nowe oponki są. Stary cylinder się zatarł więc trzeba było nowy kupić. I czemu tak niska cena, jak to prawie nówka? Może dlatego, że silnik ma do wymiany oraz połowę części?
Trochę usprawiedliwe sprzedającego.
Jak na takiego chińczyka, to wcale nie jest wybitnie tanio. Opony mógł by wymienić dlatego, że oryginalne chińską są nieco tragiczne. Ze swojego chińczyka wiem, że na śliskim bardzo słabo trzymają. Cylinder mógł wymienić w celu zwiększenia osiągów. Nie napisał marki części, więc to pewnie tani zestaw tuningowy, ale zawsze :P
Pisze, że dodaje, cylinder i głowice 50ccm, więc to pewnie to co tam siedziało. Trzeba zobaczyć stan i tyle.
Co do jazdy na kole, to trzeba to zobaczyć na własne oczy, ale nie przekreślajcie go od razu :P
Aczkolwiek ciekawy jestem, jak sprawdził rzekome 8km, skoro jest na dotarciu :D
Nie pierdol mi tu że opony w chinczyku są złe. Mam quantuma 2012 od nowości zrobiłem 6.000 na oponach i są jak nowe. jak dbasz to masz.belebele napisał:
Trochę usprawiedliwe sprzedającego.
Jak na takiego chińczyka, to wcale nie jest wybitnie tanio. Opony mógł by wymienić dlatego, że oryginalne chińską są nieco tragiczne. Ze swojego chińczyka wiem, że na śliskim bardzo słabo trzymają. Cylinder mógł wymienić w celu zwiększenia osiągów. Nie napisał marki części, więc to pewnie tani zestaw tuningowy, ale zawsze :P
Pisze, że dodaje, cylinder i głowice 50ccm, więc to pewnie to co tam siedziało. Trzeba zobaczyć stan i tyle.
Co do jazdy na kole, to trzeba to zobaczyć na własne oczy, ale nie przekreślajcie go od razu :P
Aczkolwiek ciekawy jestem, jak sprawdził rzekome 8km, skoro jest na dotarciu :D
Wczoraj był za 1.400 a teraz jest za 1.800...
A będe pierdolił...
Masz quantuma a nie zumico quicka czy innego f16 za 1400zł z marketu więc nie wiesz jak te opony potrafią się zachowywać ;)
I nie denerwuj się, bo nie ma o co :D
W tych maksymalnie tanich skuterach opony są po prostu SŁABE i na mokrym asfalcie nie trzymają tak jak powinny.
Poza tym nie wiem jak dbać o opony i może moje są takie a nie inne dlatego, że ja zaniedbuję?
O skuter staram się dbać jak mogę, a mimo to jazda na mokrym nie należy do przyjemnych, bo nie wyobrażam sobie awaryjnego hamowania na tych oponach (jedno zaliczyłem i skończyło się szlifem, zerwanym wiązadłem w kolanie, uszkodzoną łąkotką i jak do tej pory 1,5 rocznym wykluczeniem z jakiejkolwiek ambitniejszej aktywności fizycznej). Więc jeśli tylko ktoś może zmienić opony, to raczej to robi. Przynajmniej ja chcę to zrobić na przyszły sezon...
Semir tu nie chodzi o to że opony po 6000km są jak nowe,tylko że mieszanka gumowa jest kiepskiej jakości,ja mam skuter Kymco,za ponad 5000zł i też opony są do dupy i wcale nie trzeba jeździć na kole żeby zmieniać opony,tylko dla poprawy bezpieczeństwa i komfortu jazdy.Jak przejedziesz się na markowych gumach to zobaczysz różnicę.
Nie pierdol mi tu że opony w chinczyku są złe. Mam quantuma 2012 od nowości zrobiłem 6.000 na oponach i są jak nowe. jak dbasz to masz.
Ehh ale w quantumie są opony o szerokości 120 a w moim były oryginalnie 90/90 takze troszke kijowo to wyglądało
Tyle, że co to jest 6 tys km...
A poza tym dla kupującego mogę okazać stare opony, że są nie zajechane tylko po prostu tylna się przebiła więc od razu kupiłem przy okazji 2 szersze. Cylinder zmieniony dla podniesienia osiągów. Sprawdzone 8km na hamowni ponieważ to jest już mój zestaw a poprzedni też był założony 72 ccm i wtedy sprawdzone. A co do przeróbek typu przyciemnianie i zmiany w silniku to tylko dlatego, że skuter robiłem pod swoje upodobania. Tak mi się podobało dlatego tak zrobiłem. Wszystkie części jakie były wymieniane posiadam na okazanie stare, niektóre prawie nowe niektóre zużyte. Trafiłem na fatalny egzemplarz. Ale wszystko jest wymienione to co było felerne. A do tych co od razu odradzają, zastanówcie się co mówicie bo nie widzieliście. A sprzedaję ponieważ potrzebne mi pieniądze na motocykl. Nie jeżdżony był na kole nigdy.
madi napisał:
Tyle, że co to jest 6 tys km...
To był nieudany mój cytat wypowiedzi Semira. Bo napisał, że on 6k km i nie zmienia opon a chodziło mi o to, że ja zmieniłem bo przy przedłużce amortyzatora wyglądał jak motorynka przy oponach 90/90 i tylna opona się przebiła dlatego kupiłem dwie szersze.
PS. Jeszcze jedno. Dla jednych cena może duża dla jednych za mała i dlatego są podejrzliwi, za skuter dałem 2499zł.