Spreżynki 1 pękła

Witam jak założyć sprężynki do sprzęgła ? Gdyż jedna mi pękła i muszę wymienić wszystkie . A mam sprzegło Hebo i mam pytanie jakie sprężynki kupić orginalne Hebo czy z allegro jakieś chińskie ??? Bo uparłem się na czerwone bo chcę sobie trochę pośmigać na kole. Czy jest różnica między sprężynkami hebo a takimi zwykłymi z allegro ?

Ja kupiłbym Hebo. Z reguły wszystko chińskie z allegro to shit. Tani, ale jednak shit :slight_smile:

no tak ale nie pomogłeś mi z tym jak zdjąć te pozostałe 2 sprężynki :smiley:

pytałeś jak założyć a nie jak zdjąć xD
a tak się składa że ściągnąć jest banalnie, chwytasz sprężynkę od strony któregoś zaczepu i ciągniesz trochę tak pod kątek 45 stopni żeby najpierw sprężynkę rozciągnąć a potem wyciągnąć do góry i wychodzi ;p

aa to gitara :smiley: myślę , że pójdzie łatwo z tymi czerwonymi sprężynkami

Słuchaj ja mam jeszcze 16 lat i założyłem w seryjnym sprzęgle d.107 czerwone sprężynki HEBO :stuck_out_tongue: Tylko potrzebne jest Ci imadło no i coś do złapania czyli szczypce (kombinerki, to coś do łapania). Jeżeli przypominasz wyglądem dziecko daj tacie albo komuś kto ma dużo siły :stuck_out_tongue: :sunglasses:

Red_Wariors, ja sprężynki czerwone hebo do seri sprzęgła zakładałem pół roku temu jak miałem jeszcze 14 lat i mi poszło ładnie, tylko że ja nie mam postury dzieciaka a i siłownia robi swoje xD
wbrew pozorom nie jest trudno założyć spręzynki, trzeba mieć tylko sposób dobry.

No tak ale na fotach coś tej siłowni nie widać xDD Widać że jesteś przy ciele, ale niektórzy tacy nie są xD Dlatego pisałem o pomocy tatusia xD Moje tak ładnie nie wchodziły i sobie zjechałem kombinerki (starły się ząbki):smiley:

sprzęgło to ja już dawno rozkręciłem ! tylko , że nie wiedziałem jak zabrać się do odkręcenia tych 2 pozostałych sprężynek . ps kto by sprzegła nie umiał zdjąć pneumat , klucz francuski i sprzegło rozebrane :PP

Red_Wariors, nie widać ponieważ nie jestem taki chudziutki więc mam gorzej i więcej pracy żeby było widać takie efekty a na siłownie nie chodzę długo ;p
A wyjąć to najmniejszy problem według mnie ;p jak będziesz zakładał to najlepiej jak wsadzisz sprzęgło w imadło tak jak pisał Red_Wariors,

Jak zdjąć założyć sprężynki, bierzesz do ręki sznurek, drucik, przeciągasz go w jednym z uchwytów sprężynki i ciągniesz. Ja tak zawsze robię. Chyba najłatwiejszy sposób. Sprzęgło najlepiej wkręcić w imadło.