Planuje kupić sprężyne i sprężynki, ale jak oglądam wszystkie oferty i aukcje i już się poplątałem. Na różnych aukcjach różnie piszą ;/
Keeway, minarelii
Silniki: Piaggio, Gillera, Peugeot, Honda
tu wcale nie napisane do czego to
Jak to jest, one czymś się różnią? W różnych silnikach są inne długości sprężyn czy coś
A sprężynki też nie wiem jakie kupić do seryjnego sprzęgła:/
Wszędzie powymieniane są nazwy sprzęgieł np.:
Mieloch
http://allegro.pl/item644919658_sprezynki_sprzegla_firmy_hebo_tanio_2_komplety.html
Jakie do seryjnego sprzęgła w Peugeocie?
Sprężyny centralne się różnią, o czym sam się przekonałem. Kupiłem od kolegi 3 Top Racingi do Minarelli i wprawdzie na chama by weszły do mojego Keewaya, ale były by problemy. Po prostu miały inną szerokość.
A co do sprężynek sprzęgła to pewien nie jestem, ale chyba każde będą pasować…
Przecież Keeway to podróbka minarelli to powinny pasować
Ojj nie każde. Sprężynki sprzęgła też mają różne grubości i długości/wielkości
Czyli trzeba kupować tylko w markowych sklepach w których jest napisane co i jaką :-/
Mnie by interesowała np. ta aukcja
http://allegro.pl/item649243059_sprezyna_centralna_dociskowa_hebo_50.html
tylko skąd mam wiedzieć czy będzie pasować do peugeotaż
napisz do tego kolesia czy będzie pasować… a najlepiej kupować w sklepie internetowym w kategorii do twojego kibla :roll:
sprężyna używana była w roxie, wiec pewnie nie podejdzie? a z tymi sprężynkamiż jakie do seryjnego sprzęgła skoro nawet w sklepach przy ofercie są powymieniane sprzęgła sportowe do których one pasują?
co Wy gadacie?!
Sprężyny od minarelli horizontal (aerox neos itd) bez problemu pasują do keeway’a przynajmniej focus’a ry8 i matrix na 100% i z keeway’a do aeroxa też, sprawdzane dużo razy a sprężyny centralne do swojego focus’a zawsze kupuje do silnika minarelli i zawsze pasują. koledze sprzedałem centralkę założył do roxa i mu pasuje dobrze a ja w focusię na niej jeździłem też.
sprężynki do sprzęgła te z mielocha do seryjnego sprzęgła w keeway też pasują bo sam je miałem i do roxa też więc do peugeot’a też powinny sprężynki nie mają się za bardzo czym różnić jedynie długość.