Sprezyna dociskowa

Krotka pilka:
Czy sprezyna dociskowa, wplywa na mula od 0 - 5 km.h? Np. przez zla sprężynę nie mogę palic gumy, a o postawiniu na kolo pomarzyc/.

możesz zmienić na trochę twardszą ale nie dużo, proponowałbym zmienić sprężynki sprzęgł na twardsze żeby z wyższych obrotów startował.

JAki sqter ? Seryjny czy nie ?? Na jakiej zasadzie odczuwasz tego mułaż Wkręcać się nie chce??

Keeway RY8, Malossi Multivar i Tecnigas Next-R. Od jakis 5 km/h jak mu “turbina” się zalaczy, to zywa torpeda. Ale gume zapalic na nim, to ciężko, bo silnik kreci kreci i kreci, ale kolo nie kreci… Mam niebieskie w sprzegle i biala malossi dociskowa.

Ale gume zapalic

chyba spalić

bo silnik kreci kreci i kreci, ale kolo nie kreci...

Może już sprzęgło do wymiany

Bez jaj, skuter ma 4tys przebiegu.

Przebieg nie powie dokładnego stanu silnika jak był katowany czy coś to już 1000km wystarczy żeby było po silniku. Wszystko zależy jak kto traktuje silnik

Dotralem go jak treba, z silnikiem na 100% problemow nie mam. Bardziej zastanawiam się, co z tym sprzeglem, czy walnac mu czerwone sprezynki i zolta malossi jako dociskoważ

spróbuj dac sama malossi zołta , powinno pommoc

Spróbuj wyregulować tym co masz i wybierz to na czym według ciebie jest najlepsze

A wiece jakie beda mi pasowac do serii sprzegla sprezynkiż Te Hebła beda ok?

Sprężynki Hebłaż? haha, chyba sprężynki Hebo.

One na pewno będą pasowały. one są troszkę krótsze od seryjnych ale to nic nie szkidzi, tylko skuter będzie Ci ruszał z wyższych obrotów.

Jeżeli przy paleniu gumy nie chce się wkręcać na obroty to zmień sprężynę centralną np na żółtą małossi.

znaczy, jak juz zakreci cudem, to po chwili mu te obroty zalapie, ale zeby tym kolem drgnal, to muszę nogami prawie pol skutera podnosic…

PS. Dla mnie ta firma zawsze byla jest i będzie Hebłem ;p

ja mam takie pytanie mam czarną hebo dostałem do wariatora ona jest +50% to chyba trochę za mocna ? ;/

ta czarna hebo jest jak malossi biala to jest slaba sprezyna :slight_smile:

A ja mam jeszcze takie pytanie z multiwarem dostałem białą malossi ie zakładałem bo nie mogłem odkręcić dzwonu i czy ona coś da i czy opłaca się zakładać ?

Mam tecnigasa next r multiwara niebieskie sprezynki hebo dysze 75

oplaca się jest duzo mniejszy mul :slight_smile: i lepiej jezdzi :slight_smile: