Spotkanie z babcią w tico.Brak wyobrazni lub problem ze wzrokiem.

Kupiłem sobie skuterek,z myślą ze taniej do pracy.Frajda niesamowita.Niestety są kierowcy którzy nie potrafią jeździć...i bum babcia wymusiła i o dziwo zwiała,zanim się pozbierałem jej już nie było.Brak monitoringu i lipa.Teraz został mi routerek na części lub dla kogoś kto sobie chce naprawić.Ja już więcej nie wsiądę.Skrzywiła się troszkę kierownica pękł błotnik.Wiec jak ktoś zainteresowany pisać i uważajcie na siebie.

Szybko się zniechęcasz :)
Tu masz artykuł o mojej 'przygodzie'

http://www.skuterowo.com/ubranie-na-skuter-ku-przestrodze/

Nie jesteś pierwszy i na pewno nie ostatni.
Na takie akcje jak Twoja sprawdza się kamera na kasku lub na skuterze. Ja się z nią nie rozstaję.

Nie nie zniechęcam się kupie 125 cm3.

marcinsouth napisał:

Kupiłem sobie skuterek,z myślą ze taniej do pracy.Frajda niesamowita.Niestety są kierowcy którzy nie potrafią jeździć...i bum babcia wymusiła i o dziwo zwiała,zanim się pozbierałem jej już nie było.Brak monitoringu i lipa.

aleś dupa - widać że nie dorosłeś do jazdy , jak zwiała to natychmiast dzwonię po gliny i baba ma przesrane za ucieczkę z miejsca wypadku - a jak byś tak se coś zrobił to co też jej byś odpuścił ?

A niby jak ją namierzą , jak nie ma kamer ani numerów rejestracyjnych. Wiesz ile takich Tico jeździ ? Nawet jak pamiętasz kolor to raczej nic to nie da.

gliny mają swoje sposoby , a każdy zapamiętany szczegół przybliża do złapania , nie rób z naszej policji tępaków bo tacy nie są - co innego straż wiejska - tego wogóle nie powinno być.

Mario1 napisał:

gliny mają swoje sposoby , a każdy zapamiętany szczegół przybliża do złapania , nie rób z naszej policji tępaków bo tacy nie są - co innego straż wiejska - tego wogóle nie powinno być.

Dokładnie. Oni mają swoje sposoby. Podajesz kolor, markę model. Następnie godzinę i kierunek w jakim auto się oddaliło. Policja przegląda pobliski monitoring i wyłapuje to auto. Potem ty kierujesz się na pogotowie celem szczegółowych badań, uskarżasz się na bóle nadgarstka, biodra, obojczyka, szyi.
Policja znajduje to auto (na 100%), kierująca dostaje mandat, albo jest kierowana sprawa do sądu. Z jej oc leci dla Ciebie odszkodowanie za skuter i ew. rekonwalescencję (siniaki, obdarcia, bóle), od lekarza dostajesz L4.

Leszku, co to jest "L4" ? Bo napisałeś " od lekarza dostajesz L4."

izdebski12 napisał:

Leszku, co to jest "L4" ? Bo napisałeś " od lekarza dostajesz L4."

Zwolnienie lekarskie z pracy/szkoły.

Miło Leszku żeś zawitał na forum bo dawno Cię nie było :-))