Chciałbym się dowiedziec co zrobi,co zmieni w Skuterze 4T Sportowy modul Zaplonowy ?
Nic.
Zalezy jaki to skuter i czy seryjny?
OMG ... JAk to nic ??? Zmieni bo seryjny moduł jest zablokowany !! A sportowy nie , co za tym idzie skuter może mieć większe obroty i lepsze osiągi !! Nie dużo ale trochę !!Postrach napisał:
Nic.
A jak się motuje taki Modul zaplonowy wystarczy odpiac kabelki ze starego i podlaczyc tak jak tamte byly ?..?
Tak odpinasz kable ze starego , i podpinasz te same kable pod nowy … proste prawda ??
:shock: :shock:
Taa tylko ze kazdy modul powinien byc zablokowany bo jak np cztero suwuwemu sqterkowi pozwoli krecic do 12000 obrotów to przy 9tys się wału kreci ![]()
chyba, że masz już mocniejszzy wał, sportowy clinder itd to wtedy jest to nawet wskazane, żeby wykorzystać całą moc silnika
Skąd masz taką informacje że przy 9tys się wału kręci ?? To jest nie prawda w skuterze znajomego przy polerowaniu tylnych rantów silnik pracował przez 20 min na takich obrotach i nic wałowi się nie stało ..wino napisał:
Taa tylko ze kazdy modul powinien byc zablokowany bo jak np cztero suwuwemu sqterkowi pozwoli krecic do 12000 obrotów to przy 9tys się wału kreci :-P
może podał przykładowo, ale to chodzi o ten sam rezultat- wał korbowy i kilka innych części nie wytrzyma takich przeciążeń
Najlepiej kupić odblokowany moduł… Tani - http://www.allegro.pl/item392951989_modul_zaplonowy_racing_typowo_sportowy_.html Drogi - http://skuterdoktor.pl/product_info.php?products_id=4607&topSsid=9894d6fa0720eed5663537b95d04f1cc
Te wasze 4 suwy nie wykręcą nawet 9 tys zapomnij. 4T w tej pojemności to gówno nic więcej niż max 60-70km/h realne nie wyciągniesz większe prędkości to tylko wasze przekłamania liczników. Więc stfu. Jeżeli ci jedzie skuter te 70km/h licznikowe to gówno ci da moduł sportowy. Takie rzeczy to tylko w wersji MOFA, i blokadach seryjnych modułów. Może zaraz napiszecie że macie co kręcą po 12 tyś obrotów chińskie pozdro. @Danielo kup sobie taki moduł i tak ci gwarantuje że czy kupisz za 60zł czy z 300zł nie będzie ładnej widocznej reakcji… to nie jest jakiś tuning high end gdzie trzeba cały zapłon
@Postrach był zobaczyć to byś się zdziwił.
oj jiuz nie pier***cie glupot, TAKI MODUL NIC NIE DA!!! chyba ze masz seryjnie zablokowany ze zamiasty tych 7000 czy 7500 kreci 4000
tak jak wino napisać ja mialem seryjnie blokowany do 4,5 tys. oddalem do serwisu odblokowali i maks ciągnie 7,5 tys obrotów wiec troszku te gadki o 12 tysiach mnie dziwia ale ja się na tym nie znam i poprostu oddaje skuter w czyjes rece zeby mi sam według siebie cos wykminić wkoncu mechanik i serwisuje te maszynki
O czym ty do mnie rozmawiasz? Wiem widziałem , miałem. 12 tyś obrotów to 2 suwy kręcą. Kartingi do prawie 20 tyś czy tam 21 tyś jak F1 kręcą ... A gdzie chinczyk 4T ...@Postrach byś zobaczył to byś się zdziwił.