witam
mam w swojej Super9: wydech tecnigas rs, sprzeglo polini 2g evolution, wariator malossi multiwar, dzwon sprzegla polini evolution i bym chcial kupić sportowy filtr powietrza. Myslalem nad polini air box ale wolalbym mallosi em5 jakos tak taki chromowany ladniejszy wedlug mnie. jaki kupić? i jaka srednice musi mieć ten filtr? i jakaa dysze dac? i ile mm ma gaźnik w kymco s9 2007 rok
:shock: :shock: Dałes juz temat o filtrze powietrze wes polini airbox czarny bo w chromie ci się szybko zetrze
[ Dodano: 2008-12-18, 14:22 ]
srednica 35 mm
[ Dodano: 2008-12-18, 14:22 ]
polini robi na 37 mm to wes te 37 mm
jak niby ma się zetrzec chrom lol a ten filtr jest taki maly? ile oon ma dlugoscię i tam jst ze ejst jakis przechylony o co chodzi?
W tamtym temacie ci wszystko napisali to poco zasmiećac forum
[ Dodano: 2008-12-18, 19:35 ]
I się niespodziewaj ze ci stozek da cos na tym setupie jedynie dzwiek będzie inny moze ci się zmienić
[ Dodano: 2008-12-18, 19:36 ]
wiem bo sam mam teraz stozek
czy do was to ludzie nie dociera ze stożek w 50ccm nic nie da? może nawet pogorszyć??
wrona, jak ktoś umieć wyregulować gaźnik to dla niego to bez różnicy czy ma stożek czy seryjny filtr I wtedy osiągi MOŻE się troszkę poprawią
siwy_fact napisał:
wrona, jak ktoś umieć wyregulować gaźnik to dla niego to bez różnicy czy ma stożek czy seryjny filtr :) I wtedy osiągi MOŻE się troszkę poprawią :)
ale to naprawdę w skrajnych przypadkach i trzeba umieć regulować gaźnik
S9redSuwałki napisał:
jak niby ma się zetrzec chrom lol a ten filtr jest taki maly? ile oon ma dlugoscię i tam jst ze ejst jakis przechylony o co chodzi?
Przecież to jest plastikowa obudowa pomalowana jakąś srebrzanką. On będzie zgięty pod kątem ok. 30 stopni w stosunku do gaźnika.
a mam troszkę inne pytanie ,czy mogę tymczasowo gąbkowy filtr ,zastąpić dziurkami w obudowie w seryjnym filtrze? bo chwilowo nie stać mnie na filtr, a poza tym seryjny filtr lepiej filtruje
p.s trochę dużo słowa filtr
To zależy gdzie te dziury chcesz zrobić Można tak zrobić(w filtrze przed gąbką oczywiście)
no wiadomo że przed gąbką ;p heh