Jak w temacie. Dawno nic nie sknociłem w moim Routerze, więc postanowiłem sprawić sobie sportową cewkę. I moje pytanie. Czy ktoś montował takie cudo i czy to cokolwiek zmieniło (osiągi, spalanie) oprócz samopoczucia? Gaźnik mam odblokowany, innych blokad nie ma, silnik 139qmb 4t.
Stiopa napisał:
Jak w temacie. Dawno nic nie sknociłem w moim Routerze, więc postanowiłem sprawić sobie sportową cewkę. I moje pytanie. Czy ktoś montował takie cudo i czy to cokolwiek zmieniło (osiągi, spalanie) oprócz samopoczucia? Gaźnik mam odblokowany, innych blokad nie ma, silnik 139qmb 4t.
Ja mam takie coś już od 4tyś km. Nie zauważyłem zmiany prędkości czy spalania, jedyne co zauważyłem (a może mi się wydaje) to łatwiejszy rozruch na zimno w porównaniu do seryjnej cewki.
Sportowa cewka daje wyższe napięcie a więc mocniejszą iskrę, więc właśnie najwyżej na rozruch może mieć wpływ. Poza tym raczej nic więcej w seryjnym cylindrze nie da.
A jak bym dał do swojego 2t cewke sportową do cylindra airsal 50 sport, tecnigas trek, polini speed control, hebo n, stage6 wingcooler,to by poprawiło osiągi?
Dzięki chłopaki za odpowiedź. Tak jak myślałem. Nie zaszkodzi, nie pomoże, ale chyba i tak się skuszę.