Temat przeniesiony ze starego forum napisane przez Kubatph Przedstawiam wam wszystkie filtry powietrza i ich opisy na naszym rynku. 1.Hebo Air System.Filtr powietrza Hebo Air System z osłonką na wodą z logo Hebo na osłonce.Doskonały efekt wizualny.Ciekawy wygląd i poprawa osiągów skutera. 2.Hebo S.Gąbkowy filtr powietrza Hebo S - mały. Bardzo atrakcyjna propozycja. Łatwy w utrzymaniu czystości, idealny wygląd. 3.Filtr powietrza Helix LED.świecąca wersja filtra powietrza Helix.3 różne programy świecenia - rotacja, stroboskop, ciągły. Dostępny w różnych kolorach.Doskonały efekt wizualny. 4.Koso Turbine.Idealnie wykonany, wysokiej jakości filtr powietrza. Niepowtarzalny efekt wizualny!Dostępny w chromie i kolorze czarnym. 5.KRS air system.Idealnie wykonany, wysokiej jakości filtr powietrza z osłonką na wodą. Super efekt wizualny.Dostępny w kolorze niebieskim i zielonym. 6.Malossi E13.Filtr gąbkowy długi i prosty i ładne brzmienie. 7.Malossi E5.Podobny do filtra powietrza Polini Air Box rozni się tylko kolorem obudowy i gąbki. 8.Metrakit.Gąbkowy filtr powietrza Metrakit. Bardzo ciekawa propozycja. Łatwy w utrzymaniu czystości. 9.Metrakit pro.Gąbkowy filtr powietrza Metrakit Pro - z regulacją kąta nachylenia filtra. Bardzo ciekawa propozycja. Łatwy w utrzymaniu czystości. 10.Polini air box.Idealnie wykonany filtr powietrza Polini Air Box. Gwarancja najwyższej jakości… Filtr gąbkowy z osłonką - całkowicie rozbieralny, co ułatwia czyszczenie i smarowanie. Niepowtarzalny wygląd. 11.Polini evolution.Duży filtr powietrza Polini Evolution - ok 20cm. Wykonany ze specjalnych materiałów zapewniających doskonały przepływ powietrza.Znaczłco poprawia reakcją na manetką. 12.Revo helix.Znany wszystkim chyba filtr powietrza Helix, wcześniej oferowany przez TNT czy STR8, teraz dostąpny także firmy Revo - identyczny, jednak w znacznie atrakcyjniejszej cenie. Doskonała jakość i fenomenalny design.Każdy filtr Revo Helix zawiera 2 - jeden krótki prosty, drugi 90?. 13.Polini 32mm.Filtr powietrza długi, prosty o średnicy 32mm. Efektowny wygląd, duża przepustowość i gwarancja najwyższej jakości. 14.RMS Air System.Filtr powietrza RMS Air System z osłonką na wodą.Doskonaży efekt wizualny.Ciekawy wygląd i poprawa osiągów skutera. 15.Stage6.Gąbkowy filtr powietrza Stage6 - krótki (około 7cm).Różne kolory.Po wymianie filtra powietrza należy założyć większą dyszę główną. 16.Stage6 Double Layer.Duży filtr powietrza Stage6 Double Layer. Duży przepływ. W zestawie z filtrem dostąpne adaptery na średnicę: 28mm, 35mm, 42mm, 45mm i 55mm! Doskonały efekt wizualny. Po montażu, jak w przypadku wszystkich filtrów powietrza, dysza główna powinna został zwiększona.Różne kolory do wybrania. 17.Stage6 racing.Gąbkowy filtr powietrza Stage6 Racing - długi (około 20cm), prosty na średnicę 35mm. Kolor: czerwony. Po wymianie filtra powietrza należy założyć większą dyszę główną.Dostępny w różnych kolorach. 18.Top Performances 32mm.Filtr zrobiony w oryginalnym i odważnym stylu - Top Performances 32mm. Po montażu, jak w przypadku wszystkich filtrów powietrza, dysza główna powinna został zwiększona. 19.Twinair.Filtr powietrza TWINAIR swoją nazwe zawdzięcza dwustopniowemu filtrowaniu powietrza. dzieki temu w doskonały sposób zabezpiecza gaźnik przed zanieczyszczeniami. Dodatkowo duża powierzchnia “oddechowa” powoduje , iz nasz pojazd może odetchnąć głębiej. Polecany przy każdym tuningu gaźnika. 20.Motorforce.Ostra alternatywa dla wszelkich stołków. Filtr ten nie tylko ma niecodzienny wygląd. Zapewnia optymalne zaopatrzenie cylindra w powietrze, przy jednoczesnym wysokim poziomie filtracji. Polecamy wszystkim, którzy szukają bezpiecznej alternatywy dla siatkowych stołków. 21.Malossi E14. 22.Koso spider.Racingowy filtr powietrza KOSO spider czerwony/czarny/niebieski. Pochodzące z tej samej fabryki co produkty Stage6 sportowe filtry KOSO gwarantują, iż twój pojazd “odetchnie” głębiej. Dobra jakosą wykonania i materiałów zapewnia ochrone przez zanieczyszczeniami z zewnątrz. 23.Doppler VENTURI.Filtr VENTURI firmy Doppler to jeden z najbardziej zaawansowanych systemów dostarczania powietrza. można stosować go zarówno do fabrycznych gaźników jak również sportowych firmy Arreche i Dellorto. Ciekawa stylistyka, doskonała jakość oraz świetne parametry czynią go naszym zdecydowanym faworytem. 24.Doppler CLEAR-REVERSE INTAKE.Filtr CLEAR-REVERSE INTAKE firmy Doppler to jeden z najbardziej zaawansowanych systemów dostarczania powietrza. można stosować go zarówno do fabrycznych gaźników jak również sportowych firmy Arreche i Dellorto. Ciekawa stylistyka, doskonała jakość oraz świetne parametry czynią go naszym zdecydowanym faworytem. Filtr ten posiada 3 specjalne kanały dostarczania powietrza. W fabrycznej wersji otwarty jest tylko jeden z nich . Otwarcie pozostałych pozostawiamy użytkownikom, którzy sami określają tym sposobem ilość powietrza optymalną dla ich pojazdu. Specjalna gąbka typu red (odpowiednik systemu Malossi) to nie tylko świetny efekt wizualny ale także doskonała membrana zapewniająca czystość pracy gaźnika. 25.Stage6 drag filter. 26.Stage6 RACING SMALL. 27.STR8 filter air Power. 28.Filtr powietrza firmy RAMAIR. 29.Stage6 evotype. Może komuś się przyda. Poprawiam ze zdjęciami
Polecam jak najbardziej filtr dopplera super dziwiek i daje trochę na maxie
a który najlepszy do 80 zł ?
Może ten Metrakit Pro? Kumpel ma i mu się sprawuje elegancko
ten lepszy Doppler CLEAR-REVERSE INTAKE
doszedł nowy filterek malossi e15 Malossi e16 Należy on do grupy dużych filtrów świetnie sprawdzających się w mocnych, racingowych i high’endowych jednostkach napędowych. Pomimo braku danych dotyczących jego wymiarów, podejrzewamy, że jest bezpośrednim konkurentem dla olbrzymów Stage6 Double Layer czy Poliniego EVOlution. Większa powierzchnia to jednocześnie większe możliwości przepustowe. Najlepszej jakości krwisto-czerwony, gąbkowy wkład filtra to gwarancja profesjonalnej filtracji powietrza niezbędnej do prawidłowej pracy silnika. E16 to również świetny gadżet optyczny za sprawą widocznego emblematu Malossi na górnej części stożka. Stworzony do „grubych” projektów! Aktualnie, E16 dostępny z prostym połączeniem wraz z 3 adapterami 42, 50 i 58,5mm, dzięki którym bez problemów podłączysz go do większości jednostek.
a kto mi powie, jaki jest rozmiar filtra powietrza w peugeocie ?? mam na myśli mocowanie do gaźnika ,
32mm chyba ale sobie łba uciąć nie dam
masz pan piwo bo jako jedyny mi pomógł albo reszcie się nie chce i dostajesz piwo za pomoc albo reszta nie wie i dostajesz browara za to ze się tak wyraze cenną info
sam mogłbym sprawdźić rozmiar filtra ale nie mam takiej możliwości
Czy jest jakiś filtr powietrza stożkowy przy którym nie trzeba wymieniać dyszy głównej ?? Chciałem założyć go aby skuter ładniej wyglądał tzn do optyki ;D
FIltr jest elementem tuningu mechanicznego, nie musisz zmieniać dyszy, ale musisz liczyć się z tym, że możesz pogorszyć osiągi i wypalić dziurę w tłoku w ostateczności... Oczywiście z powodu zbyt ubogiej mieszanki.Czy jest jakiś filtr powietrza stożkowy przy którym nie trzeba wymieniać dyszy głównej ?? Chciałem założyć go aby skuter ładniej wyglądał tzn do optyki ;D
A jeżeli zmieńię dyszę na większą to już nic się nie stanie w silniku??
Musisz dać odpowiednio większą dyszę w gaźniku i wyregulować skład mieszanki tak aby cylinder dostawał optymalną dawkę paliwowo powietrzną
cze mam pytanko jaki filtr polecacie do keewaya matrixa mam sport tłumik sprzegło wariator i teraz kupuje cylinder 70
zakupiłem revo-s i dam wam znac czy zeczywiście jest to dobry zamiennik malossi e5 bądź polini air-boxa
KRS air system / Hebo air System, sa siatkowe czy gabkoweź?
Jaki polecacie (z oslaka najlepiej) i ten motoforce (ma on oslake poniewaz male zdjecie) nie znalazlem go ni na allegro ni na eBay’u i czy nie rozwali mi skutaż? mam gaźnik dell’orto 17,5 i wydech 70cc z koncowka 50cc leo vince (zeby gliny się nie czepialy za odglos)
masz zdjęcia to nie widzisz- oba to siatka!!
Polecam polini air box albo malossi e5 oba są gąbkowe.
Jak można mieć wydech o pojemności 70ccm?? Wydech można mieć pod 70ccm. Cylinder masz większy czy nie (mam tu na myśli 50ccm+)??